VDingress

Beredskapsøvelse hos Veidekke

 

HMS-koordinator Solvår Halset forteller at beredskapsøvelsen er i forbindelse med Veidekkes årlige HMS-uke. Tidligere på dagen ble det gjennomført førstehjelpskurs i regi av sykepleier Ellen Kvisler, som også observerte øvelsen hvor kursets faglige innhold fikk praktiske følger. Scenarioet var et krasj i Nordmarka hvor det var to passasjerer i lastebil og én i den ene veivokterbilen. Veivokterbil nummer to kommer umiddelbart rett opp i ulykken. 

 

VDsmink_690x462.jpg

Sminkør Ellen Marie forteller at sminken først blir ferdigstilt når statistene kommer ut på «skadestedet».

Profesjonell sminkør Ellen Marie Henden fra Røde Kors var innleid og sto for realistiske fysiske skader. Blant skadene var åpent brudd i arm, flere kuttskader i ansikt, leverskade og sjokk. Disse sminket hun på underentreprenører Johannes Reiten, Åge Vinsnes og Leif Sigve Myklebust som stilte opp både med lastebil og som frivillige statister – med svært overbevisende prestasjoner!

 

VDobs_690x462.jpg

Sykepleier Ellen Kvisler observerer. Før ambulansen kommer har de to karene i veivokterbil nummer to hendene fulle med blant annet en svært forvirret og "dryg" Åge. Leif Sigve hadde ikke belte på seg da ulykken skjedde, og fløy ut gjennom vinduet. Han viser frem bruddet i armen.

 

VDinnibil_690x462.jpg

Passasjer Johannes er bevisstløs.

 

VDankomstam_690x462.jpg

Ambulanse er ankommet stedet.

 

 

VDevtingress_690x413.jpg

Den bevisstløse er ute av bilen.

 

DSC_0337_690x462.jpg

Åge og Leif Sigve. Førstnevnte mener bestemt han fortsatt har noe å bidra med.

 

 

VDglis_690x462.jpg

Etter vel overstått øvelse er det god stemning!

 

VDduo_690x389.jpg

Ingen statister ble skadet under øvelsen...

 

 

Ellen Marie Kvisler er svært fornøyd ved øvelsens slutt. Skadestedet ble godt sikret, og det var god kommunikasjon mellom de på skadestedet og ambulansepersonellet.