rasmus4

Vårsøghelga

Barnslig glede på Todalshytta

Rasmus Rohde og Verdens Beste Band fikk søndag æren av å underholde fra utescenen ved Todalshytta med sitt sommershow. Store og små storkoste seg i sola, med musikk, dans, rytmer og ikke minst enorme mengder såpebobler!

Ei flott og vellykket Vårsøghelg går mot slutten. Søndag stod flere arrangementer på programmet, deriblant konsert for de yngste med Rasmus & Verdens Beste Band i flotte omgivelser på utescena ved Todalshytta. Bandet, som består av Rasmus Rohde, Erlend Smalås, Jovan Pavlovic og Carl Haakon Waadeland, har vunnet to spellemannspriser for beste barneplate. Denne sommeren er de på turnè Norge rundt med showet "Rasmus Rohde Og Verdens Beste Sommer".

Rasmus og hans kollegaer på scenen har en imponerende evne til å nå frem til sitt unge, krevende publikum. Fra første strofe klarte de å engasjere de mange barna som hadde møtt opp. I løpet av konserten fikk vi se og høre Rasmus og hans ensemble bokstavlig talt spille på flere strenger. Her kom det rytmer fra både bøtter og spann, sag, treplanker og drill! Musikalitet av høy klasse!

Flere av sangene var tydeligvis kjent for de minste, for på flere av låtene sang barna med av full hals. Tekstene er artige, og handler om det som barna lett kan kjenne seg igjen i. Som blant annet oppførselen til foreldre, at kyssing er heslig, pekefingeren som har en tendens til å finne veien til nesen og ikke minst: puppan til pappa!

Bandet har også laget en sang om de mange ulike matvarene som ikke alltid er så lett å like. De mener selv de har oppdaget noe veldig god - fiskeboller i sjokoladesaus!

- Dette må dere prøve! Prøv det i dag! Husk å ha på ekstra mye sjokoladesaus, var oppfordringen fra Rasmus. Så da spørs det om foreldrene er like enige...

rasmus7_690x474.jpg

Rasmus og Verdens Beste Band gikk før konserten ut med oppfordringen om å ta med såpebobler til Todalen. De ville forsøke å lage norgesrekord i såpebobleblåsing under sangen "Mor og far sin sang" - som kan betegnes som en rettelig kjærlighetssang. Alle fremmøtte fikk blåse så mye de orket da Rasmus ga klarsignal, og hele tunet ved Todalshytta ble dekt av såpebobler. Om det ble norgesrekord er nok heller usikkert, men det har ingen betydning. Det ble uansett en vakker og morsom avslutning på konserten.

rasmus3_690x460.jpg

Vårsøghelga 2016 avsluttes med konsert med Anders Larsen og Trygve Brøske i Surna bedehus søndag kveld.

rasmus5
rasmus6
rasmus8
rasmus9
rasmus10
rasmus11
rasmus12
rasmus13
rasmus14
rasmus15
rasmus16
rasmus17
rasmus1
rasmus2
rasmus4