Barneteater i øverbøgda

Over 50 barn og voksne er i aksjon når øverbøgda i Surnadal setter opp barneteatret "Jakten på det perfekte juletre" som har premiere 11. desember i Sagatun. 

Øverbøgdrevyen er et begrep i øvre Surnadal, og settes opp i romjula annethvert år. I år er det ikke revy, men for første gang bli det satt opp barneteater i i regi av teaterlaget.

- I år er det første gang vi setter opp barneteater i Sagatun. Det har vi tenkt skal bli en tradisjon de årene det ikke blir arrangert revy, sier to av initiativtakerne, Helga Moen Rodal og Øyunn Fugelsøy Aune. 

Sagatun har i flere år arrangert Luciafest. I år blir dette kombinert med barneteater søndag 11. desember. Alt tyder på at det blir trangt om plassene tredje søndag i advent i grendahuset.

- Hele 30 barn er med på scenen. I tillegg til de som er her i dag skal også barnehagebarna være med. Med stort og smått er det 55 involverte, der den yngste er 1 år og eldste 66. Som om ikke det e rnok, så skal også sangkoret Tormod og Mo skolekorps bidra under forestillingen vår. Hvordan vi skal få organisert logistikken er vi ikke helt sikre på enda, men vi kan i alle fall garantere full hus, smiler Moen Rodal og Fugelsøy Aune.

øverbøgda barneteater barna scene.jpg
De største barna er i full gang med øvingen. Bakerst f.v: Synne Dalsegg, Ingrid Hansen Røv, Idun Meisingset, Sander Fugelsøy Fjellås, Lars Vaseng Kvammen og Jonas Aune. Foran f.v: Hedda Moen Gjestad, Ildri Fugelsøy, Eiri Lysø, Kirsti Fugelsøy, Mie Aune, Maja Lervik Fiske, Klara Sofie Rodal, Emilie Lervik Vinje og Magnus Ivar Meisingset.

Manuset til "Det perfekte juletre" er skrevet av Gøran Bolme og Kristian Nerland, og er inspirert av Alf Prøysens julefortelling om "Snekker Andersen". Sang og musikk står sentralt, og både gamle og nye tekster av Bolme blir fremført av barna på scenen. Teaterlaget får i tillegg hjelp av Karstein Mauset, og Kim Even Fiske vil bidra med bilder.

Historien utspiller seg naturlig nok i øverbøgda, og vil være en vri av øverbøgdrevyens tradisjonelle "Bøgda rundt", hvor man tar turen rundt grenda. På jakten etter det perfekte treet og julestemningen, treffer barna på mange kjente lokale helter.

Søndag var gjengen godt i gang med øvingen, og de lover at alt skal være klart til 11. desember. 

- Vi ønsker store og små hjertelig velkommen til Sagatun. Billetter selges ved inngangen. Det blir lotteri og gratis matservering. 

øverbøgda barneteater voksne.jpg
Denne gjengen sørger for at barneteatret er i de beste hender: Bakerst f.v: Kristian Nerland, Jarle Moen og Gøran Bolme. Foran f.v: Berit Synøv Fugelsøy, Helga Moen Rodal, Øyunn Fugelsøy Aune, Mira Sæther og Anne Marie Moen.