Barnekarneval

Edgars fotoarkiv ruller videre fra 24. februar 2008

Barnekarneval i 1978

Edgars fotoarkiv 1 finner du her under På Porten (der du også finner mange andre arkivsider - blant anna Willys arkivdykk) når du er på Hovedsida. Sjå også Edgars fotoarkiv 2010 og Edgars fotoarkiv 2011. Dette finner du under Edgars fotoarkiv 2!
 

Mange maskerte unger i Trollheim. Sjøl mener jeg å kjenne att Liv Rønnaug Nergård
og Gerd Helgetun til venstre i bakgrunnen. Kjenner noen flere?
(- Mette Bakken til høyre, og hun holder i Gunvor, vel?)
 
 
Er det noen som har fleire kommentarer i dag i 2012 - send dem gjerne til oss: redaktor@trollheimsporten.no.
 

- Jeg kjenner jenta som sitter og drikker cola med sugerør, det er Anita Grøtan, hilser Jarle Møkkelgård

 
Karneval 1978
Karnevalsesongen er vel over for i år, så bildene kommer vel litt i seineste laget. Men jeg sender et utvalg av bilder jeg tok på et barnekarneval i Rindal Forsamlingshus - Trollheim. Året er ganske sikkert 1978 (eller kanskje 1977?). Sender disse bildene med en utfordring til leserne, kom med flest mulig navn på dem dere kjenner att på disse bildene. Sjøl har jeg ikke notert noen navn, så jeg får lite på at leserne vil hjelpe meg litt her. Kanskje noen minnes hvem det var som arrangerte dette og?
 
Skikken med barnekarneval lever vel enno her i Rindal, men for de vaksne er det vel slutt? Jeg minnes at den første tida da jeg begynte å dra "på fest" var det stor stas når det årlige karnevalet var arrangert i Trollheim. Trur det var Troll som arrangerte disse karnevalene. Da var det alltid fullt hus og skikkelig liv. Huset var fullsatt av både maskerte og umaskerte festdeltakere. De som var maskerte gikk inn for halv pris minnes jeg. Mange rare episoder kunne visst nok oppstå på disse karnevalene i Trollheim. Jeg minnes i alle fall ei historie jeg fikk høre fortalt kvar gong jeg var på disse karnevalene på 60-talet. Det var om en kar (skal ikke nevne navn!) som hadde funnet ei skikkelig luggum dame som han slo an på. Begge to var maskerte! Det heile såg ut til å ordne seg riktig så godt, heilt til forholdet vart litt tettere. Da kom det for en dag at begge to hadde samme fornavn - det var en sambygding av samme kjønn, utkledt som kvinnfolk, han hadde "slått an" på! Det var ikke hensikten med den sjekkingen, så forholdet kjølnet visst nok ganske fort.
  
Det siste karnevalet i Trollheim som jeg kan minnes at jeg var på var i 1971. Var dette det siste som ble arrangert tro?
 
Cola drukket med sugerør fra glassflaker faller i smak!
Sjå den slitte glassflaska til høyre. Hvem er det drikker av den?
På koppen står det Rindal Forsamlingshus, og vekslepengene ligger på bordet.
 
Dette er da vel en av Bakken-tvillingene, eller?
 
En prat ute på dansegolvet. Fortsatt ukjente navn.
- Jenta i midten er Turid Stensønes, opplyser svigerinne Toril.
 
En sykepleier (Tørset-jente? - Ja, for Anne Norli skriver: Jeg gjenkjenner søstra mi,
Hilde Tørset gift Saxrud, som sykepleieren, og prinsessa det er Ingrid Kvam Moen.)

og en prinsesse på veg inn.
 
En melkekartong på dansegolvet!