Barna på Øvre Rindal barnehage markerte friluftslivets år

Torsdag 2.juli dro storbarnsavdelinga ved Øvre Rindal barnehage på fjelltur til Tuva.

Gjennom hele året bruker vi å dra på turer, men for det meste i nærmiljøet rundt barnehagen. For å markere friluftslivets år har vi satt oss mål om noen større utflukter dette året. Forrige uke var vi bl.a på Rørvatnet på tur.

Men det største målet var at vi skulle komme oss på fjellet Tuva. Valget kommer av navnene på barnehagens avdelinger. Småbarnsavdelinga heter Tuva og storbarnsavdelinga heter Ruten. Derfor var plana å gå til Tuva hvor vi også kan se fjellet Ruten.

Turen var nøye planlagt, barna forberedt og sekken pakket med mat, solkrem og ca 11liter  vann.

Både små og store turdeltagere var spendt på turen, både med tanke på temperatur og turen i seg selv. Det er ikke dagligdags for oss i barnehagen å dra på fjellturer. Vi hadde planer om å dele oss i grupper ved behov for å gjøre turen akkurat passe for barna….men det var bortkastet planlegging. Med 11 kjempedyktige barn bar det på toppen med hver og en. Fem 4åringer, fire 5åringer og to 6åringer.  Vi tre voksne fra barnehagen er mektig imponert over alle barna som hele turen sørget for god stemning og en minnerik tur. Det var også trivelig at noen foreldre hadde mulighet til å bli med oss. Dette var en super opplevelse, vi synes vi er heldige som får dele slik turglede med barna, kanskje blir det ny fjelltur neste år ?

 

Tur til Tuva 01_690x521.png
En supermotivert turgjeng ser på skilting på tur opp mot målet.

 

Tur til Tuva 02_690x518.png
YES!!! Alle mann på toppen!


Tur til Tuva 03_690x517.png
Både små og store var veldig stolt over å ha nådd målet. TUVA.


Tur til Tuva 04_690x517.png
Glade turbarn utforsker toppen.