Picasa

Bare å hoppe i det

Det er så enkelt, bare ta tilløp på den gamle betongkanten, og så kaste seg ut over den skummende elva! Du har solid sikringsvest festa med sterke karabinkroker i tauet som henger under den gamle Mjohølbrua i Rindal.
- Det er helt trygt, forsikrer alle som står og ser på.

IMGP7353.jpg

Det er elever fra Torshus Folkehøgskule i Orkdal som  har funnet denne utfordringa i Rindal. 22 elever frå heile landet pluss ein frå USA, som går på linjene "Høgt og lågt" og "Friluftsliv, klatring og eventyr". I dag var dei i Rindal, og i morgon skulle i alle fall "Høgt og lågt" dykke i Trondheimsfjorden.

IMGP7353-001.jpg

De hadde rigga seg til på den gamle Mjohølbrua som går under den nye brua. Der kunne de disponere plassen uten å bli forstyrra av trafikken, men mange forbipasserende har nok undra seg over hva som foregikk. Det var vanskelig å unngå å legge merke til de parkerte bilene og så pass mange ungdommer. 

Les mer om pendelhopping her!

IMGP7355.jpg

Det var Surndalingene Oddvar Telstad og Petter Forberg (bak) som instruerte elevene og monterte sikringsutstyret. De er sjølstendige instruktører som var innleid av Torshus Folkehøgskule.

IMGP7356.jpg
Grundig sjekk før utsprang er viktig.

IMGP7363.jpg
Pust godt og ro ned eventuelle nerver. Alle elevene fikk sjansen til å kjenne suget, men det var frivillig om de ville ta spranget.

IMGP7368.jpg
Medelevene fulgte ivrig og oppmuntrende med hverandres forberedelser.

IMGP7372.jpg
Pust, nedtelling ...

IMGP7374.jpg
Hopp, kjenn suget i mellomgolvet og svev ned mot elvebruset!

IMGP7385.jpg

IMGP7397.jpg

IMGP7406.jpg

IMGP7414.jpg

IMGP7420.jpg

Etter hoppinga her over Mjøhølen, drog de til Rinnbrua i Sagagrenda for å hoppe fra gangbrua over Rinna. Der skulle de tøffeste få prøve seg, for der er utfordringa enda større, fortalte instruktørene. Der ble det kanskje flere publikummere også, og det ble ikke lettere av det, men det er hopp i hengende snøre!