Baking 3

Et Inn på tunet-prosjekt:

Bakekveld i kulturkarusellen

Solveig Haglund og Helga Bele, som begge driver Inn på tunet, har sammen gått i lag om prosjektet «Kulturkarusell fra fjord til fjell». Dette er et samhandlingsprosjekt sammen med Surnadal, Halsa og Rindal kommune for å få de ulike innvandrergruppene integrert i lokalsamfunnet.


Som en del av prosjektet var det i går kveld full aktivitet på skolekjøkkenet på Surnadal videregående skule. Helga og Solveig hadde fått med seg Surnadal sanitetsforening til å hjelpe seg når et knippe innvandrerdamer med unger ble introdusert for den norske tradisjonen «matfat».
 

Baking 1.jpg

Her ble det innføring i enkel sukkerbrødbaking, pynting av bløtkake, laging av skuffkake og smøring av brødskiver. Og med enkle samarbeidsoppgaver over kulturforskjellene ble det en veldig hyggelig og vellykket kveld.

Deltakerne var både fra Syria og Eritrea og alle hadde nok ikke begrepet skuffkake inne, men når det ble kaffelag til slutt var det tydelig at den falt i smak, for de som ikke var inne i siste kveld av ramadan, da. De fikk med seg en bløtkake som de selv hadde pyntet til sin store id-fest som skulle arrangeres i dag.

Baking 2.jpg


Baking 4_690x416.jpg

En fantastisk kveld, skryter Solveig Haglund. Med god hjelp fra medlemmer fra Surnadal sanitetsforening og noen av de ansatte fra Voksenopplæringen, ble dette akkurat så viktig som vi så for oss i prosjektet. Vi ser tydelig at samhandlingen og delte opplevelser bidrar til å spleise nasjonalitetene og gi dem et nettverk i lokalsamfunnet vårt.