Bånn gass for "Millenniumsbarna"

29. september er det premiere på "Millenniumsbarna", årets 10. klasseprosjekt på Surnadal ungdomsskole. Her får du bli med på å se et engasjert fellesskap med oppstrammede hommelponger og et åpningsnummer gir deg bakoversveis.

Prosjektledere Lisbet Gausen og Anita Sande vil ikke røpe mange detaljene om oppsetningens innhold, men tanken er å følge disse elevene, som ble født i år 2000, gjennom store og små hendelser i oppveksten og frem til i dag. Vi får se glimt fra barnehagen, kommunereformen, en "lærerdansebattle" og Lilly Gunn som strammer opp surnadalsbataljongen.

Alle de 92 elevene på trinnet er sysselsatt på en eller annen måte. De har selv fått velge grupper å arbeide på, det være seg sminke, kulisser, dans eller skuespill. Elevene begynte så smått å arbeide med stykket etter vinterferien, og siden påske ble øvinger og forberedelser for alvor satt i gang.  

- Elevene samarbeider utrolig godt, og får se at det er like viktig med de som er bak scenen, som de som er foran, sier Anita Sande. Hun skryter av gjengens innsats, og ser at de vokser voldsomt på å jobbe med et slikt prosjekt:

- Dette styrker fellesskapet veldig, spesielt øvingshelga som kommer. Her har også mange foreldre meldt seg til å stille med mat og hjelp til å rydde etter forestillinger, så det er kjempebra!

 

På kulturhuset jobber rundt 30 skuespillere med sketsjer, ledet an av Lisbet Gausen.

Dramagjengen_690x404.jpg

Denne gjengen har et stort antall sketsjer å vise frem på scenen.

Lilly Gunn og hommelponga_690x465.jpg

Ane Mogstad spiller Lilly Gunn, som strammer opp en gjeng med «hommelponga» som prøver å bli godkjent som ekte surn’dalinger.

Kløverstua_690x439.jpg

Eirik Klinge, Live Skralthaug, Lone Kvande Brøske, Sindre Fiske og Jonas Holten er forferdet over at Kløverstua legges ned.

- Alle som vil, skal få være på scenen, sier Gausen. Også hun skryter uhemmet av ungdommenes innsats.

- De er virkelig en super gjeng! Elevene har skrevet alle tekstene selv, og valgt låter. Vi har hjulpet til, men elevene er deltagende i hvert et steg, forteller Lisbet Gausen. Hun er glad for at skolen fortsetter å satse på 10. klasseprosjektet, hvor årets oppsetning er den 13. i rekka.

 

På skolen jobbes det med kulisser, plakater, kostymer, dans og musikk. To sanger er omskrevet til surnadalsdialekt, blant annet åpningssangen «Millenniumsbarna» som er en omskrivning av Dumdum Boys’ «Bønda i fra nord» fra år 2000. Ellers får man høre et bredt utvalg sanger fra de siste 15 årene.

Det er hele 12 musikere i sving på de ulike sangene, hvorav fem vokalister: Elise Stensønes, Emma Sæther, Ihne Naustbakk, Torstein Snekvik og Øyvind Hoset.

Elise Stensønes og Torstein Snekvik_690x445.jpg

Elise Stensønes og Torstein Snekvik.

Øyvind Hoset og Pål Sæther_690x493.jpg

Vokalist Øyvind Hoset med Pål Sæther på trommer i bakgrunnen.

Per Emil Alnes og Ivar Bergheim_690x454.jpg

Per Emil Alnes og Ivar Bergheim på henholdsvis gitar og bass.

Sminke kostyme_690x383.jpg

Kristine Sommerro, Ihne Naustbakk og Berit Aarnes planlegger kostymer og sminke for hver sketsj og hver skuespiller. Snart skal de på sminkekurs i regi av Ingrid Lien.

Øyvind Wahl_690x481.jpg

Øyvind Wahl (bildet) og Øyvind Hoset redigerer filmsnuttene, inspirert av «Norge i dag», og som fungerer som en rød tråd gjennom forestillingen.

Kulisser_690x381.jpg

Sondre Schei, Eirik Betten og Magnar Andersen har arbeidet med "rindalssteinen". Hva den skal brukes til, gjenstår å se.

Dansegjeng ingress_690x462.jpg

Dansegjengen teller over 30 stykker, og gruppa er selvstyrt. Signe Larsen, Maja Gausen, Julie Nilsen, Marte Næss, Guro Beate Sæterbø og Gjertrud Moen (i front) står for all koreografi.

Dansere vink_690x388.jpg

Program_690x404.jpg

Fredrik Heggset, Linn Beate Haugen og Margrete Dalsegg er snart i mål med program og plakater.

 

Premieren er tirsdag 29. september kl. 19. Siden følger kveldsforestillinger også 30. september og 1. oktober. Kjøp billetter på kulturhuset, eller klikk her!