Avgangselev med toppkarakterer

Mari Fiske avslutter skolegangen på Surnadal vidaregåande skole med sjeldent godt vitnemål! Rektor Mons Otnes og kjemilærer Jon Moen er naturlig nok svært stolte over avgangseleven, som har oppnådd hele 20 seksere på vitnemålet og toppkarakter i alle eksamener i avgangsåret.

Mons Otnes Mari Fiske og Jon Moen.jpg
Det er ikke hvert år skolen opplever å ha en avgangselev med 20 seksere på vitnemålet. F.v. Rektor Mons Otnes, Mari Fiske og Jon Moen.
 

Et sjeldent godt resultat

Rektor Mons Otnes er naturlig nok svært stolt over avgangseleven. Han er full av lovord.

- Mari går ut med et ekstremt godt resultat. Jeg er mest imponert over at hun er dyktig på et så utrolig vidt spekter. Hennes holdninger og verdier er noe mange kan lære av. Hun har også et mot som er få forunt, sier Otnes.

Som rektor synes han at det er artig å få lov til å fortelle om gode resultater som dette. Skolen har mange flinke elever, og det er nok mange som kunne vært trekt fram, både av elever og lærere. Mange har kommet seg gjennom skolegangen med svært gode resultater, sett i forhold til det utgangspunktet de hadde. Men en slik karakterrekke som Mari Fiske kan vise til, det er sjelden!


Aktiv også innen idrett og kultur

Mari Fiske er aktiv innen både idrett og kultur, i tillegg til at hun har jobbet hardt for å få gode resultater på skolen. Det er også ganske spesielt at hun er flink i både realfag helt andre typer fag, som f.eks.norsk.

Mari har nok jobbet godt med skolefagene også før videregående. Hun forteller at karakterene fra ungdomsskolen lå omtrent på samme nivå som karakterene på årets avgangsvitnemål. På Surnadal vidaregåande skole har hun har gått studiespesialisering med realfag og toppidrett. I fjor fikk hun med seg alle realfagene, og i år har hun hatt matematikk og kjemi. 

Favorittfagene på skolen har vært naturfag og matematikk, og nå i det siste skoleåret har kjemi seilet opp som favorittfag.

Mari Fiske.jpg
Mari Fiske med et helt ferskt vitnemål fra Surnadal vidaregående skole.
 

Jobber hardt for gode karakterer

Gode karakterer kommer ikke av seg selv. Mari sier selv at hun har lett for å huske, men likevel ligger det mye arbeid bak.

- Det er en del ting man må ofre, og det tror jeg ikke alle forstår, sier hun. 

Hun har fått mye støtte og hjelp av familien, og også av lærerne ved Surnadal vgs. Hun synes at hun har hatt veldig gode lærere, og hun trekker fram Jon Moen som sin favorittlærer. 


Vil bli sivilingeniør

Mari forteller at hun har vært oppe til eksamen hvert år i de tre åra hun har gått på videregående. Hun fikk sekser på alle de fire eksamenene i avgangsåret, noe som i seg selv er en sjelden prestasjon. Karakterene på avgangsvitnemålet gir henne et snitt på 5,74. Med tilleggspoeng har hun et snitt på 6,09, og hun kan sannsynligvis velge og vrake innen ulike studier. Men hun har klart for seg hva som blir veien videre.  

Til høsten skal hun studere industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU i Trondheim. Hun begynner på en integrert master, altså et femårig profesjonsstudium. Etter fem år vil hun være ferdig utdannet sivilingeniør.

Mari er bygdepatriot, og kan godt tenke seg å flytte tilbake til Surnadal når hun er ferdig med studiene. Men det er nok litt tidlig å bestemme det enda.

- Vi får se hvordan det går, smiler hun. 


Aktiv på fritida også

Mari har vært med på Taekwon-Do siden hun var liten. Hun har også hatt Taekwon-Do som idrett på toppidrettslinja. Hun har nå 2. dan, som er en gradering av svart belte.

I Taekwon-Do har man fokus på rette verdier og holdninger. Mari tror nok at hun har lært mye om fokus og selvdisiplin gjennom dette, og slik sett har idretten hjulpet henne til å oppnå gode resultater på skolen.

Mari var en av revysjefene i årets russerevy, og la ned mye arbeid i det. Den jobben gikk kanskje litt ut over skolearbeidet, men det gikk bra til slutt. Hun synes også at russetida gikk ganske greit.

Ellers driver hun med beatboxing. Hun forteller at øver hun sammen med et mannskor for tida. De skal opptre på åpninga på Laksefestivalen.

Mari blir ikke arbeidsløs i sommer heller. Først har hun jobb på Taekwon-Do leirene på Nordmøre folkehøgskole, og etter det venter sommerjobb på lageret på MøreTre.
 

Går av med pensjon etter 40 år ved skolen

Jon Moen går av med pensjon i år, etter 40 år som lærer ved Surnadal vidaregående skole. Han har vært kjemilærer for Mari, og nok litt av æren for at dette har blitt hennes favorittfag og studievalg.

- Det er trivelig når man har slike elever, smiler Jon Moen.

Han forteller at han har trivdes utrolig godt på skolen, og han har bare godt å si om elevene. Det har blitt mange av dem gjennom 40 år, og Jon Moen har blitt kjent med de fleste. Han forteller at det er lett å huske fjes, men innrømmer at han sliter litt mer med navn.

- Men Mari kommer jeg nok til å huske, i alle fall en god stund, smiler han.