heidi fiske nm-gull foto kjell gunnar polden

Oppdatert!

Aurora og Heidi ble norgesmestere

En stor delegasjon fra Surnadal TaeKwon-Do-klubb er i helga i Stavanger for å kjempe om NM-medaljer og søndag tok både Aurora Dønheim Berle og Heidi Fiske like godt NM-gull i sparring. Oppdatert med flere medaljer!

Ingressfoto: Heidi Fiske med det synlege beviset på at ho er Norgesmester i sparring (Foto: Kjell Gunnar Polden).

Etter en god start på mesterskapet med fire bronsemedaljer lørdag, fikk Surnadal TaeKwon-Do-klubb en knallstart på søndagen.

Aurora Dønheim Berle gikk nemlig helt til topps i sparring i klassen Dan (svart belte), junior damer -60 kilo. 

– Det er en helt utrolig sterk prestasjon å vinne en så ekstremt stor klasse, og hun vant finalen mot en landslagsutøver. Som i Midt-Norsk mesterskap gjorde Aurora det utrolig spennende, og lå under til det var igjen to sekunder. Men hun gir seg aldri - der snakker vi ukuelig ånd, som er et av grunnprinsippene i TaeKwon-Do, sier Kjell Gunnar Polden.

15 år gamle Dønheim Berle slo Jenny Marvel Listhaug fra Trondheim TaeKwon-Do-klubb i finalen, mens det ble delt bronsemedalje mellom Listhaugs klubbvenninner Hedda Laanke Bolland og Adele Aunvik.

Heidi Fiske sikret seg også gull i sparring, da hun slo Ida Amanda Strømman fra Os TaeKwon-Do-klubb i finalen. Fiske vant klassen for utøvere med svart eller rødt belte i Yngre junior damer, -45 kilo. Beret-Olea Vasseng fra Molde TaeKwon-Do-klubb tok bronsemedaljen.

– Heidi er mye mindre og lettere i kroppen enn de hun konkurrerer mot, men det har ingenting å si - hun vinner likevel. I tillegg er hun rødbelte, og vinner en klasse der rødbelter og svartbelter går mot hverandre. Det er kjempegodt gjort, sier Polden.

Lørdag tok Sunniva Sørvik Grimsmo bronse både i mønster og sparring, mens Sander Reiten og Kari Hausberg tok bronse i sparring. Sindre Klungervik Bruset står også oppført med tredjeplass i klassen for svartbelter, junior herre -75 kilo. Der deles det imidlertid ut bare gullmedalje, ifølge Kjell Gunnar Polden.

Han forteller at klubben er fornøyd med mesterskapet, men at medaljefangsten med litt tur kunne vært enda større. 

– Det har faktisk vært litt stang ut, men sånn er det av og til. Det er uansett langt viktigere at folk vokser på opplevelsene de har her, enn hvordan de presterer, sier Polden, og fortsetter:

– Vi må huske på at det vi driver med er et overskuddsfenoment, det er ikke hjernekirurgi, som handler om liv eller død. Når vi er her og konkurrerer synes vi selvfølgelig idretten er viktig, men det viktigste er at vi sammen i klubben skaper opplevelser som utvikler folk.

aurora dønheim berle nm-gull foto kjell gunnar polden.jpg
Aurora Dønheim Berle øverst på pallen etter søndagens NM-gull i sparring (Foto: Kjell Gunnar Polden).

LagsparringIMG_5079[1].JPG
Finale i lagsparring. Tre frå Surnadal med svart og to rødbelte frå Ålesund. Frå v. Sunniva Govind, Kjell Gunnar coach, Aurora Dønheim Berle, Kristiane Solheim, Grandmaster Bos frå Italia, ein legende i Taekwon-do-verden, imponert over jentene, Una Langeland Gravvold, Ingeborg Sørvik Grimsmo, og Harald Polden, coach.

Det ble sølv til junior damer i lag sparring, og på tampen tok Ingeborg Sørvik Grimsmo sølv i spesialteknikk hopping!

Trollheimsporten gratulerer alle med flott innsats!