Artig møte med Pippi Langstrømpe

Over 150 barn og voksne tok turen til Surnadal kulturhus lørdag, for å se selveste Pippilotta Rullegardina Viktualia Krusemynte Efraimsdatter Langstrømpe i Storstuå. Tvillingjentene Lucy og Lydia Brett (bildet) tok turen fra Halsa, og fikk møte verdens sterkeste jente!

Barneteater har ved flere anledninger vist seg å være veldig populært i Surnadal, og lørdagens forestilling med Pippi Langstrømpe var intet unntak. Astrid Lindgrens figur ble skapt allerede i 1945, men klarer fortsatt å engasjere barn med sine ville påfunn og ablegøyer.

pippi3.jpg

Barn i alle aldre, foreldre og besteforeldre storkoste seg under den drøye timen Pippi fikk herje på scenen i Storstuå lørdag. Vi fikk møte apekatten Herr Nilson, hesten Lille Gubben, vennene Tommy og Annika, den strenge damen Prusiluskan, politimennene Kling og Klang og ikke minst de to tyvene Dunder og Blom, som stadig er på jakt etter Pippis gullmynter. På slutten på forestillingen kom også Pippis pappa; Sjørøverkaptein Efraim Langstrømpe, på besøk. Han ville gjerne ta med seg Pippi tilbake på de sju hav, men Pippi klarte ikke å reise fra sine gode venner, og valgte å bli igjen, til Annika og Tommys store glede!

pippi1.jpg

Forestillingen var preget av gode skuespillerprestasjoner, fin musikk, en god blanding av humor og alvor, litt spenning og masse barnelatter fra salen. En fornøyelse for store og små!

pippi2.jpg

Etter at Pippi hadde vinket farvel til sin far, løp hun opp i foajeen på kulturhuset, slik at alle som ville fikk møte henne, og bli fotografert sammen med verdens sterkeste jente!

pippi lucy og lydia brett.jpg
Lucy og Lydia Brett (7 år) fra Halsa

pippi holten teilgård.jpg
Kusinene Ronja Teilgård Holten og Mathea Hoem

pippi mogstad_690x580.jpg
Søskenbarna Marius Kvande, Ida Mogstad, Håkon Mogstad og Mia Kvande.

pippi4.jpg
Verdens sterkeste mann, Adolf, møtte sin "overkvinne" i Pippi

pippi5.jpg
Adolf kunne også sluke flammer!

pippi6.jpg
Den strenge Prusiluskan fikk ikke med seg Pippi på barnehjemmet