Jense og Petter Baalsrud

Arrangerer konsert for kreftsaken


Jens E. Indergård og Petter Baalsrud har valgt å takle konenes sykdom på sin egen måte. Lørdag fyller de Rindal kirke til inntekt for kreftsaken.


Jens E. Indergård og Petter Baalsrud er to kamerater som har delt mer enn gode dager. I 2014 endret livene deres seg fullstendig.

– I løpet av et halvt år i fjor mistet vi begge konene våre til kreft, sier Baalsrud.

Livskrisen kunne ført dem i så mange retninger, men de fant sin egen måte å takle det på. De valgte å arrangere en konsert til inntekt for kreftsaken.
 

– Verden raser sammen

– Du føler at verden raser sammen der og da, men jeg har to unger som jeg skal bli med videre. Da må man ta tak i seg selv, løfte seg selv opp og komme seg videre, sier Indergård, mens Petter nikker samtykkende.

En tid preget av sorg og savn ble brukt til å planlegge en konsert. Førstkommende lørdag fyller de Rindal kirke, et år etter den brant ned etter et lynnedslag.

– Jeg og Jens har et utgangspunkt at vi er slike mennesker. Og du gjør ikke om eldre menn midt i livet, selv om du opplever kriser. Det vokser du på. Som konserten sier: Liver må gå videre, sier Baalsrud.


Vil skape motivasjon og optimisme

Til Rindal kirke tar hele 60 artister og 500 publikummere turen, og alle inntektene går til kreftsaken og de gode erfaringene til de som deler deres situasjon.

 

Dette skriver NRK Møre og Romsdal torsdag kveld.

 

Les hele saken og se filminnslaget på NRK Møre og Romsdal sine nettsider

 

Bildet over: Skjermdump fra NRK Møre og Romsdal