Hovedkomite TV-aksjonen 2014

Hovedkomiteen for TV-aksjonen i Rindal melder:

Årets TV-aksjon: "Vann forandrer alt"

Hovedkomiteen for TV-aksjonen i Rindal har hatt møte i dag mandag 15. september. Leder av komiteen er ordfører Ola T. Heggem. Øvrige medlemmer er varaordfører Berit Flåtten, Kristin Langli fra Rindal Sparebank og Elsa Jensvold fra Rindal menighet. Årets aksjon går til Kirkens Nødhjelp sitt arbeid med vann, og slagordet er «Vann forandrer alt». Aksjonsdagen er søndag 19. oktober.

I Rindal er folk veldig flinke til å stille opp for TV-aksjonen. Det er aldri problem med å skaffe nok bøssebærere, og folk har tradisjon for å gi så det monner. Vi plasserer oss hvert år høyt på statistikken over innsamlede midler per innbygger. I år kommer vi til å utfordre næringslivet litt ekstra. For to år siden ga bedrifter i Rindal i alt kr. 33.000 til aksjonen etter oppfordring om å støtte en sykkelstafett ved ordførerne. Vi kommer nærmere tilbake til bedriftene med en oppfordring om å bidra.

Vann er livsnødvendig, og vi vet at hver dag bruker jenter og kvinner 200 millioner arbeidstimer på å hente vann. Dette er det samme som å bygge 28 Empire State-bygninger hver dag! Gjennom årets aksjon er målet at Kirkens Nødhjelp skal skaffe rent vann til en million mennesker.

 

Les mer her.