Gine M.K.

Årets prestasjonspriser og ildsjeler

Fredag 6. oktober arrangeres Idrettens Hederskveld for åttende gang i Trondheim. Idrettskretsen har utpekt en rekke prestasjons- og prisvinnere. Johannes Høsflot Klæbo (bildet) er en av disse. Tradisjonen tro har hver kommune kåret sin ildsjel i år også. Johan Landsem er årets ildsjel i Rindal.

Sør-Trøndelag Idrettskrets arrangerer Idrettens Hederskveld fredag 6. oktober. Dette er siste utgave av Idrettens Hederskveld i denne formen. Sør- og Nord-Trøndelag Idrettskretser arbeider med regionalisering av kretsene til Trøndelag Idrettskrets, og hedersbevisninger vil da trolig få en annen form. Det skriver Sør-Trøndelag Idrettskrets i en pressemelding.

I 2017 er det utpekt en ildsjel fra hver av idrettskretsens 26 kommuner. Juryen er idrettsrådene i kommunene som tilhører kretsen.

Prisutdelingen vil foregå fredag 6.oktober kl 1800 på Radisson Blu Royal Garden. Deretter blir det Festmiddag for ildsjelene på Scandic Nidelven.
 

Hva er en Ildsjel?

Ildsjelene er de som gjør den lille forskjellen, og gjør det lille ekstra. Det er de som ofte er pådrivere og aldri gir opp å få til ting. Det er de som ofte er vanskelige å få takket på en ordentlig måte, fordi de skyr rampelyset.

Hvert idrettsråd har pekt ut sin kandidat. Kandidatene kan være enkeltpersoner, grupper, lag og andre varianter. 


Kriterier:

- En person/personer som gjør det lille ekstra – gjør en forskjell
- En representant for en åpen og inkluderende idrettskultur
- En god representant for trøndersk idrett
- Et forbilde for andre
- En pådriver for et sunt og trygt oppvekstmiljø
- En innsats for fysisk aktivitet og god helse
- Et arbeid med glede, helse, felleskap og ærlighet som rettesnor
- Sør-trøndersk idretts verdier skal speiles av vinneren/vinnerne
 

Ildsjeler 2017:


Agdenes

Jan Arild Sletvold, Lensvik IL

Jan Arild er en kandidat som representerer alle de som jobber og bidrar i kulissene og i styrearbeid, med hovedvekt på økonomi. Han har hatt en finger med i de fleste regnskap i idrettslaget i veldig mange år. Han har også vært trener både i fotball- og håndballavdelingen.
Han har et brennende engasjement for hele idrett og kulturlivet i kommunen, og bidrar med sin kompetanse til langt flere grupper enn de han formelt er medlem av.

Jan Arild ble i 2016 tildelt Lensvik IL sin innsatsmedalje i bronse for sitt arbeid i idrettslaget
Blant de tingene han har vært engasjert i kan nevnes:

Kasserer i fotballavdelingen
Kasserer i håndballavdelingen
Styremedlem i Gymnastikk- og Turnavdelingen
Fotballtrener
Håndballtrener
Viktig bidrag i planlegging og finansiering av lysløypa i Øyangen
Ca. 20 år som kasserer i Furumoen skytebane

Det er med stolthet vi nominerer Jan Arild Sletvold til ”Årets ildsjel 2017”
 

Bjugn

Andreas Søraker, FK Fosen

Andreas Søraker fra Bjugn Kommune hedres som årets Ildsjel 2017, med bakgrunn i hans mangeårige deltakelse som frivillig trener i klubbfotballen. 

Søraker har over langt tid bidratt til å opprettholde, samt utvikle klubbfotballen i FK Fosen og ved Fosen regionen. 
Hans sunne holdninger og verdier i det daglige arbeidet, har ført klubbens barn, ungdom og voksne sammen. Gjennom dette har han bidratt til en positiv ivaretakelse av fysisk aktivitet gjennom trening og trivsel, kombinert med sosial utvikling av barn og unge.
Søraker har gledelig delt av sine kunnskaper tilknyttet egne erfaringer rundt toppfotball. Dette har han kombinert med stor innsats rundt breddefotball, hvor hans bidrag til opprettholdelse av klubbfotballen og lagspill de siste 30 årene har vært meget viktig.
Søraker er en av få trenere som ikke har egen barn deltakende i fotballen, men til tross for dette, vier han fortsatt all sin tid til å støtte opp under arbeide tilknyttet klubbfotballen.
Spesielt å fremheve er hans arbeid de senere år med å motivere, rettlede og se unge spillere på en positiv, rettferdig og konstruktiv måte. 
Søraker har med sin langvarige frivillig innsats gjennom en årrekke virkelig levd opp til å bli årets ildsjel.
 

Frøya

June Lena Rise, Nabeita IL
 

Hemne

Jorunn Sættem, Vinjeøra IL

Jorunn Sættem hedres for sin mangeårige og tro tjeneste for Robergrenn - komiteen. Hun har hatt ansvar for b.la registrering av alle deltakere. Dette har vært en stor og krevende jobb, spesielt i tida før data-alderen kom.
Robergrennet er en av de meste kjente samarbeidstiltakene mellom idrettslagene på Kyrksæterøra, Eide og Vinjeøra. Rennet har vært arrangert siden 1966 og Jorunn har vært med siden midten av 70-tallet.


Hitra

Hitra Fotballklubb

Hitra Fotballklubb skal være et tilbud til alle på Hitra som ønsker å utvikle sine ferdigheter innen fotballen. Hitra Fotballklubb vil satse bevisst på ungdommen på Hitra og ønsker å skape et godt og trygt miljø i klubben. Vi ønsker at våre trenere og utøvere skal stå for holdninger og engasjement som på en positiv måte kommer hele Hitra til gode. I Hitra Fotballklubb jobber vi med å få til et miljø som er tuftet på likeverd, aksept og inkludering.
Hitra Fotballklubbs viktigste oppgave er å legge forholdene til rette for at alle som vil kan utfolde seg å ha det artig på fotballbanen. Hitra Fotballklubb skal dessuten jobbe aktivt for å være en ledende klubb på fair play.

 

Holtålen

Jon Inge Breen, Ålen IL

Han er 52 år, kommer fra Ålen og representerer Ålen idrettslag. Jon Inge har vært en krumtapp og ildsjel i orienteringssporten i Ålen IL i en årrekke. Han var en meget viktig brikke i gjennomføringen av to Norgesmesterskap i orientering i kommunen – Lang NM i 2002 og NM uka i 2009 – begge arrangementene som løypesjef/løypelegger. Jon Inge har vært medlem og leder av orienteringsgruppa i Ålen IL opp mot 20 år, bidratt med sin kompetanse og iver for sporten helt siden «guttedagen». Gjennom dette arbeidet har han bidratt til at orientering har og fortsatt har en sentral posisjon i Ålen IL. Jon Inge har stått i bresjen for flere andre store orienteringsarrangement i regi Ålen IL. Han er en respektert person i orienteringsmiljøet og er fremdeles en aktiv o-løper. Jon Inge lever og ånder for O-idretten – en skikkelig ildsjel!
 

Klæbu – to Ildsjeler i 2017

Finn Harald Bye, Klæbu Golfklubb
Einar Anders Holthe, Klæbu Bryteklubb

 

Malvik

Jan Stokdahl, Malvik IL

Jan Stokdahl har i en årrekke vært en av de virkelige ildsjelene innen skiavdelingen i Malvik IL. Både som trener, rennleder, oppmann, andre verv og funksjoner. Han har vært en viktig bidragsyter for å få realisert skitraseen fra Hønstad og opp til Vulusjøen, samt utvidelsen av Vulusjøhytta på 1980 tallet.
Jans innsats for å fremme skisporten i Malvik har vært formidabel. Han har sikret og tilrettelagt for bruk av Malvikmarka i all ettertid til kommende generasjoner. Både på ski, til fots og ikke minst dokumentasjon og skilting av gamle kulturminner i Malvik. 

Denne ildsjelen var også en viktig brobygger mellom alle avdelingene i Malvik IL med sitt engasjement for St Olavsloppet siden oppstarten i 1988 og fram til langt utpå 2000 tallet. Personen har vært en betydelig ressurs for Malvik IL i flere tiår og ble utnevnt som æresmedlem i 2017.  Jan har lagt ned mange årsverk som ildsjel i Malvik IL, og da spesielt innenfor ski og friidrett.

I tillegg er mye av den innsats som utøves av frivillig arbeid i Fjellstyret og Historielaget, organisert indirekte gjennom hans engasjement.
 

Meldal

Torkjell Orre Rye, IL Dalguten
 

Melhus

Tore Aune, IL Trønder Lyn

Manglet noen trener, stilte Tore opp. Kom ikke dommer som avtalt, tok Tore denne jobben også. Manglet det kaffe, ja så kokte han kaffe. Var det noen som ønsket litt ekstra trening, ja så var det ikke nei der heller. Speaker på A- kamper osv. han er som poteten , kan brukes til ALT. Var noen på kredslagssamling, var Tore tilstede og så langt det har latt seg gjennomfør, ser han på det som er av kamper som har noe med Trønderlyn om det er på Ler, Skogn eller på Hitra
-UTVIKLIGA PÅ SØRØYA
Han har betydd ALT for utviklinga på Sørøya. Prosessen startet i 2009 og det må sis at ha er en tålmodig kar som ikke tar et nei for et nei. For førts våren 2014 kunne vi stikke spaden i jorda og starte med bunnledningen til bygdas stolthet og Klubbhuset på Sørøya. Et  drøyt år etter i 2015 er det gjennomført……. antall dugnadstimer, der Tore har styr dette til fingerspissen. Uten Tores iherdige pågangsmot og iver etter å skape noe for fotball avdelinga og idrettslaget ,har vi nok fremdeles hatt de to sammenbygde brakkene.

Parallelt med bygging av klubbhus, startet han prosessen for kunstgressbane på Sørøya. Litt motbør både innad i klubb og fra kommunens side stopper ikke Tore og våren 2016 er kunstgressbanen en realitet også. Han har siden drømmenes morgen, stått på for at vi skal lykkes, utallige kroner gjennom sponsorer, kronerulling i form av aksjeandeler i klubbhuset osv alt gjennomført med stil. Vi har Gauldalens flotteste klubbhus og når vi får alle brikkene på plass, har vi det flotteste idrettsanlegget også.

Tore har vært trener for aldersbestemtsiden 2006 og har siden trent både junior og seniorlaget frem til dags dato.

Leder for fotballavdelinga i 2009 til dags dato

Leder for fotballcupen i regi av Kvålsdagan og hele idrettslaget fra 2010-2016

Tore er en «likanes» person. Alltid travel, men har likevel tid til en liten prat. Han er i drift 24/7, mail og meldinger kan likeså gjerne komme kl 02.00 som kl 06.30.

Tore og Anita og egentlig resten av familien bor på Sørøya. De er alltid tilgjengelig og Tore er flink til å benytte sin egen familie også. Anitas tålmodighet og dyktighet i organisering har nok hatt stor betydning for at Tore har kunnet forbrukt så mange timer på idrettslaget. Og det er kanskje hele familiens engasjement som er det store hær, for det er ikke få dugnadstimer trenerverv og oppmannsverv, kaffekoker/vaffelsteking og materialforvalter osv Anita har hatt oppgjennom åra heller.
 

Midtre Gauldal

Trond Karstein Amundsen, Singsås IL

Trond Karstein Amundsen (51) har spilt seniorfotball i 36 sesonger og er fortsatt aktiv. Han debuterte for Singsås A-lag i 1981 har senere spilt over 420 seriekamper for klubben. Amundsen var sentral da Singsås klatret fra 6. til 3.divisjon første del av 90-tallet, og er en viktig spiller også i dag. Mannen med fotballnavnet «Karse» har bl.a scoret tre seriemål i år. Det er det neppe mange på hans alder som har klart.
Likevel er det interessen for lokalfotballen som kjennetegner Karse. Han har spilt for samtlige klubber i Midtre Gauldal kommune (Singsås, Støren, Sokna, Budal, Rognes) og vært trener i flere av dem. Samtidig har han vært trener for Singsås damelag i mer enn ti sesonger, og hatt treneransvar for mange lag i aldersbestemte klasser.
Han er mer opptatt av hvordan det går med de lokale lagene, enn hvordan det går i Premier League. Derfor er han svært ofte å se på kamp, også når han selv ikke spiller. At han spilte bortekamp mot Os/Nansen på sin egen 50-årsdag, en fredag kveld i fjor, forteller mye om lidenskapen og engasjementet til fotballen.

 

Oppdal

Hallgeir Vognild, Oppdal Alpin Klubb/Oppdal IL

Hallgeir er alpinist med lang fartstid, både som løper og trener. Hallgeir var landslagsutøver på slutten av 80-tallet/begynnelsen på 90-tallet.

Hallgeir har som trener hatt et spesielt fokus på rekrutt/juniornivå på lokalt/regionalt nivå og nasjonalt nivå. Hallgeir har vært landslagstrener på E-cup i Norges Skiforbund i flere perioder.

Hallgeir har gjennomført topptrenerutdanningen ved NTNU. Hallgeir er blitt valgt som formidler/læremester i trenerrollen i video-utdanningsmateriale utviklet for den nye trenerutdanningen for alpint i Norges Skiforbund, hvilket er et uttrykk for hans stilling i alpin-Norge.

Hallgeir har de siste 10 årene jobbet som hovedtrener ved Oppdal Skigymnas/Oppdal Videregående Skole, samtidig som han også har vært trener for aldersbestemte klasser i klubben. Vanlige «arbeidsdager» er gjerne 8 timer eller mer i bakken/alpinstøvlene sine, så kommer alt av forberedelser og nedrigg i tillegg. Hallgeir jobber utrettelig for å legge til rette for de best mulige treningsforhold for sine treningsgrupper. Hallgeir har hatt flere roller i klubben, bl.a. styremedlem, trener, materialforvalter og som bakkesjef for en rekke NM, Hovedlandsrenn og FIS-renn de siste 10 årene.

Hallgeir er dedikert og legger sin ære i å levere optimale forhold uansett forutsetninger når klubben arrangerer skirenn.

Hallgeir har lagt ned et ufattelig stort antall dugnadstimer i klubben over mange år. Å ha en slik kapasitet og ressurs i en hver klubb er gull verdt. Vår klubb er evig takknemlig innsatsen Hallgeir har lagt ned og forhåpentligvis vil legge ned i mange år fremover.

Hallgeir har et stort hjerte for alpinsporten, han «puster alpint på inn- og utpust 24/7 365 minus kanskje 5 dager i året. Hallgeir høster stor respekt og anseelse i alpinmiljøet i Norge med god grunn.
 

Orkdal

Kjell Fandrem, Orkdal IL

Kjell Fandrem har vært aktiv idrettsutøver i friidrett, orientering og langrenn. I snart 50 år har han vært en iherdig dugnadsmedarbeider i Orkdal Idrettslag, han er en del av Knykenfolket.

Kjell var medlem av Orkanger Idrettsforening i sin ungdom, han fikk da mange gode plasseringer i friidrett og orientering, bl.a. ble han kretsmester i terrengløp. I voksen alder flyttet han til Fannrem og bygde hus i nærheten av Knyken skisenter. Hans skiinteresse ble ikke mindre, Kjell fikk barn som arvet hans egenskaper i langrennsløypa. Det førte til et sterkt engasjement som tilrettelegger, løypekjører og funksjonær. Kjell er fortsatt meget aktiv i Knyken skisenter, han passer på alt grøntareal og sørger for at anlegget er i god stand til en hver tid. I tillegg til dugnadsaktiviteter for Orkdal Idrettslag og Knyken skisenter, er han en kunstner med tre. Kjell har laget mange fine gjenstander, bl.a. premier for mange arrangement, det er populære og ettertraktede premier.
 

Osen

Janne Kristin Osen, Osen/Steinsdalen IL
 

Rennebu – to Ildsjeler i 2017

Olav Stavne, Rennebu IL
Magnar Gunnes, Rennebu IL

 

Rindal

Johan Landsem, Rindal IL

Karriere enten som aktiv, leder eller trener i langrenn i snart 50 år, og er æresmedlem i IK Rindals-Troll for et uvurderlig frivillig arbeid for egen klubb (og skikretsen). Johan fikk tildelt kommunens kulturpris i 1996 og Sigurd Røens Idrettspris i 2009. I 2005 fikk han utmerkelsen Årets ildsjel av Norges skiforbund (Langrennskomiteèn).
Fotballoppmann perioden 1966-1998, har selv 259 A-lagskamper i fotball 1963-1981.

Leder i skigruppa i IK Rindals-Troll 1990-2011– og er fortsatt styremedlem i 2017 (Rindal IL). Har vært trener for skigruppa fra 1970, og er fortsatt trener, rådgiver og smører bl.a. for kretslagsløper og junior VM-deltaker Jo Svinsås. Er selv norgesmester i langrenn 2 ganger i juniorklassen (som 16- og 17-åring). Med som arrangør av Rindalsrennet siden han selv la opp som aktiv, men startet så tidlig som 1957 med å arrangere "Stabbrennet" og "Holtmesterskapet" (1958) med selvlagde diplomer.

Johan er med på ”alle” dugnader til skiavdelinga – nå siste året svært mye knyttet til Rindal IL sitt store prosjekt med utbygging av ny, moderne skistadion og nye løypetraseer i kommunen.

Johan Landsem (2).jpg
Johan Landsem, årets ildsjel i Rindal. (Foto: Anne Skjølsvold)

Rissa

Ingmund Ringseth, Skauga IL
 

Roan

Magne Ugedal, Roan Grendelag

Magne var med på starten i grendelaget og var første leder. Formålet var å få til veilys i grenda og det ble det. Siden har det ballet på seg med fotballbane, nærmiljøanlegg og klubbhus som barn og ungdom bruker hver dag. På våren i år var siste tilskudd på plass, en maxi-gapahuk. Der har laget arrangert familiekvelder med godt oppmøte. Aktivitetene har blant annet vært skotthyll og gamle ringleker fra Magnes barndom. Denne voksne karen sier at medlemmene er utrolig dyktige og innsatsvillige, han BARE organiserer og skaffer penger. Det ser lyst ut for nå holder de på med veilys fra Vika utover til Eian. Gratulerer Magne og Roan.
 

Røros

Steinar Tamnes, Brekken IL

Steinar Tamnes har i 30 år vært en viktig drivkraft i idretten i Brekken IL. Sommer som vinter. Fra å arrangere serirenn for barn og unge, til å være hovedmannen bak ST-Cup finalen i Brekken, og senere på Røros.
Han har i flere tiår hatt ulike verv også innen fotballen, både som oppmann og trener for jentelaget. Steinar Tamnes er en viktig inspirator og bidragsyter i lokalsamfunnet og en verdig kandidat som Årets Ildsjel, Røros.

 

Selbu

Jostein Moslet, Øverbygda IL

- Øverbygda IL er «klubben i hans hjerte». Han har vært medlem og aktiv idrettsutøver som har representert laget i en årrekke ,der langrenn var hans gren i mange år og i de senere år som aktiv mosjonist og turrenndeltaker. Han er en støttespiller for alle som jobber med og for laget. Han har stor kunnskap og vet det meste om lagets historie og bygg /anlegg som idrettslaget besitter.

- Jostein har i alle år siden tidlig på 1990- tallet vært aktiv på trenersida i klubben. Han var aktiv som trener også i den perioden han selv var aktiv utøver. og hans resultater inspirerte dermed de yngre i idrettslaget. Jostein tok seg tid til andre selv om han brukte mye tid på ski for egen del. Han har vært trener for alle aldersgrupper på ski, med tidlig oppstart om høsten med barmarkstreninger og gjennom en lang vintersesong med treninger og konkurranser. Han har fulgt opp utøvere når de har reist ut på konkurranser og bistått med smøring av ski og kommet med tekniske og taktiske vurderinger og bistand, dette også uten at noen av hans egne barn har vært med. Han har gjennom flere år vært leder for skiavdelinga i Øverbygda IL og gjennom dette hatt ansvar for å bistå andre som har tatt på seg ansvar for grupper osv.

- Han har holdt et utall smørekurs for foreldre som har kommet med sine håpefulle og har ønsket bistand i denne etter hvert edle kunst.

- Jostein har vært teknisk delegert for en rekke skirenn i hele dalføret og har etter vår oppfatning, fulgt opp den jobben til alles tilfredshet.

- Som leder for skiavdelinga i ØIL har Jostein satt sitt preg på og jobbet aktivt for ulike skirenn i regi av idrettslaget og her kan nevnes Kvernfjellrennet, Neasprinten, Neastafetten og første utgave av Pilgrimsrennet. Jostein er en bauta i slike sammenhenger og har alltid full oversikt, er hardtarbeidende og svært god til å samarbeide med andre. Han stiller alltid høye krav til egen innsats og pålegger seg selv mye arbeid i sitt engasjement.

- Jostein Moslet satt som leder for Øverbygda il S år; fra 2010 - 2015 og han fikk i denne perioden utrettet mye i styresammenheng. I tillegg til lederfunksjon var han fortsatt trener for grupper i skiavdelinga. I perioden som leder jobbet Jostein aktivt for å fremme laget og legge til rette for aktivitet for alle. Stikkord er utvidelse av fotballbane, rulleskiløype, oppgradering skiskytteranlegg og lysløype Granlund, aktiv supporter i arbeidet rundt Nea løypemaskin, skitrase' og framdrift i arbeidet rundt Hersjøhytta for å nevne noe.

- Jostein er en kar med stor dugnadsånd og han har en god evne til å få med seg andre i arbeidet. Han tar alltid ansvar i klubbens arbeid gjennom idrettslagets delengasjement i f.eks Pilegrimsrittet, Tydalsfestivalen og tidligere den store jobben vi hadde i forbindelse med Sommerfestivalen. Jostein stiller alltid opp!
 

Skaun – en gruppe i idrettslaget

Dugnadsheltene, Skaun Håndballklubb

«Dugnadsheltene» - i Skaun håndballklubb:

Disse 4 dugnadsheltene stiller opp frivillig for Skaun håndballklubb, og blir nok skuffet hvis de ikke blir spurt. De er kjente fjes for de som kommer på seniorkampene våre, da det er alltid de man treffer på først når man kommer på kamp. Disse fire personene er svært viktige for håndballklubben og umulig å velge imellom, de blir derfor nominert som en gruppe:

Erling Sjømo: Han har vært med i klubben siden '87. Bidratt med mye både sportslig og på dugnad

Anita og Åge Johansen: De kom inn i klubben tidlig på 90-tallet. Sammen med Erling har de vært klubbens ansikt utad på seniorkamper. De stiller opp uansett når eller hvor det behøves hjelp. De vært med i styret, og Åge var også trener i en lengre periode

Erling Lofgren: Han har vært med siden '87, da hans egne barn spilte håndball. Han har hatt en viktig rolle i klubben, da han har vært dommer i mange år. De siste årene har han stilt opp i sekretariatet på hver eneste seniorkamp. Han er stadig innom hallen for å få med seg kamper både for sine egne barn og barnebarn.
 

Snillfjord

Nils Olav Volden, Krokstadøra IL

Han har årelang fartstid i styret bla som kasserer, bidragsyter i forefallende vedlikeholdsarbeid, god ambassadør for idrettslaget ifht egen idrettsaktivitet (ski, sykkel, løping ), sier alltid ja ved spørsmål om å stille på dugnad. Viktig for idrettslaget og håper han fortsetter i like mange år som han har vært. Trolig 20 år i styret, de fleste som økonomiansvarlig. Legger til rette/ bidragsyter for aktivitet både for kommunens innbyggere og andre gjennom kjøring av løypemaskina til Steinvassbua i kanskje 15 år uten godtgjøring.
Nils Olav er en stille og beskjeden mann som aldri sier nei. 


Trondheim

Leif Lande, Byåsen IL

Vi har i alle avdelinger i Byåsen IL sett den mildt sagt imponerende tilstedeværelsen til Leif. Når vi nå skal forsøke å sammenfatte, og forklare hvor mye Leif sin innsats betyr for oss, ser vi at Leif er en like viktig og synlig drivkraft i alle klubbens avdelinger. Det er smått uvirkelig at en person kan bety så mye for så mange, og ikke minst være så tilstede for så mange.

Leif har vært med aktivt i idrettslaget siden tidlig 80-tall med ett utall ulike roller som blant andre oppmann, ulike lederverv, leder langrenn, leder skigruppa og leder i hovedlaget. Han har historikken om klubben, han er en god rådgiver, han er alltid ivrig med på alt av dugnader, arrangementer og treninger. Leif har som leder samlet klubben, og i dag har vi et meget velfungerende samarbeid og kommunikasjon på tvers i klubben.

Leif er en utpreget lagsarbeider og dugnadsmann. Han er alltid i en sentral rolle under arrangementer i regi av Byåsen IL, hvor han bekler alle roller fra løypevakt og ryddehjelp, til maling og dugnader i alle våre anlegg. Ikke bare er han sentral i egen klubb, han er også ofte tilstede som frivillig under andres arrangementer. Han stiller som frivillig i Granåsen, Olavsloppet, ulike turløp m.m. Leif brenner rett og slett for tilrettelegging for god fysisk aktivitet og god helse for både barn og voksne.
 

Tydal

Einar Storhaug, Tydal IL

Einar Storhaug har vært en markant person i all frivillig virksomhet i Tydal gjennom mange år.  Han nærmer seg nå 80 år, men er fortsatt svært aktiv blant annet som løypekjører i ski- og lysløyper.
Einar flyttet til Tydal i 1962 og har siden hatt en markant rolle  i en mengde arrangement både sommer og vinter.  Han er en utpreget ja-person som stiller opp uoppfordret der det er behov for hjelp og assistanse.
Tydal Idrettsråd vil spesielt nevne hans innsats i forbindelse med NM på ski i Tydal i 1972, der han var arena-sjef,  samt selvsagt hans mangeårig innsats  knyttet til løypekjøring.  I tillegg har Einar vært en hyppig brukt speaker og tidtaker på en mengde idrettsarrangement i Tydal både sommer og vinter.
Selv om det ikke er direkte knyttet til idrett, har Einar også betydd mye for Tydal gjennom sitt engasjement rundt Norsk Folkehjelp, ambulansetjenesten og bilen «Rulle» som brukes av beboere på Tydal helsehus.  
Tydal Idrettsråds Ildsjelpris for 2017 tildeles en hedersmann i ordets rette forstand!


Ørland

Helge Olden, Ørland Pistolklubb

Helge Olden er en av veteranene i Ørland Pistolklubb. Helge har bekledd en rekke verv i den svært aktive klubben. Han har bidratt til at klubben i dag både har mange aktive skyttere som hevder seg i konkurransesammenheng, at klubben har tidsmessige anlegg og utmerker seg som en svært dyktig og aktiv arrangør av store stevner og mesterskap.
I tillegg er Helge Olden en god "støttespiller" for hele idrettsmiljøet i kommunen. Som avdelingsingeniør i Ørland kommune er Helge gjerne den som både får spørsmål og har svar på stående fot når representanter for ulike idrettslag har spørsmål av teknisk karakter. På dette området er Helge Olden å betrakte som et vandrende leksikon.

 

Åfjord

Inger Karen Grøtting, Åfjord IL

HELE ÅFJORDIDRETTEN SIN EGEN INGER KAREN! Høyt og lavt, tidlig og sent, alltid tilgjengelig, alltid et JA om det skal tapes en ankel eller bakes en kake til kiosksalg! Har en veldig tilstedeværelse, og evne til å se hver enkelt spiller, ikke bare innen håndball men også på fotballbanen. Inger Karen er tydelig og klar i sine tilbakemeldinger, og sier ofte til alle: "har du med barn i idretten,- må du stille opp!" Inger Karen har i mange år bidratt for Åfjord IL som spiller, lagleder, trener, styremedlem, spillerutvikler, materialforvalter, psykolog og «lege». Når hun i tillegg er utdannet fysioterapeut og er god til å selge vaffel, så får vi en komplett ildsjel både på og utafor banen. Sportslig har hun selv vunnet NM flere ganger med Byåsen Veteran Handball og spilt EM-finale innen Veteran handball. Hun spiller selv fortsatt aktivt på Åfjord Damer 4.div., og er en nøkkelperson med masse erfaring som gir trygghet i laget. Imidlertid er det hennes blide ansikt, enorme engasjement og positivitet i klubben, som gjør at hun blir lagt merke til og at absolutt alle har et forhold til Inger Karen! Hun er ei enestående ildsjel!

 

Dette er vinnerne av årets prestasjonspriser:
 

Årets toppidrettsprestasjon for menn:

Sander Sagosen, Paris Saint-Germain

Sander er midtre bakspiller for Paris Saint-Germain Handball. Han er kåret til «Årets unge spiller i verden» både i 2015, 2016 og 2017. Sander ble også tatt ut på «all star»-teamet under VM 2017 der Norge tok sølv etter Frankrike. Han har spilt i Charlottenlund Sk, Kolstad HK, Haslum HK og Aalborg før han dro til Paris. Med åtte mål på ni forsøk i sin første kamp for PSG, satte Sander Sagosen spillere som Nikola Karabatic i skyggen, og stakk av med prisen for banens beste spiller. Sander har 64 offisielle kamper for Norge og har scoret 64 mål. Gratulerer og lykke til videre.
 

Årets toppidrettsprestasjon for kvinner:

Line Kjørsvik

Line Kjørsvik har inntatt 1. plassen på rankingen til Women’s Proffesional Billiard Assosiation (WPBA).
Norges Biljardforbund hadde i 2016 registrert 265 kvinnelige medlemmer – ett av dem er verdens beste! Line har 23 medaljer i EM individuelt og 7 EM-medaljer for lag. Hun har tre 5.-plasser i VM, én bronse fra World Games og til sammen 32 NM-gull og fem Kongepokaler. Hun er for tiden landets eneste biljardproff, og er så god at det er bare mot de beste herrespillerne hun møter virkelig konkurranse i Norge. Vi gratulerer med rankingtoppen og gleder oss til fortsettelsen.

 

Årets nykommer:

Johannes Høsflot Klæbo, Byåsen IL

Johannes er en norsk langrennsløper som representerer Byåsen IL. Han har tre gull fra junior-VM 2016, og tok sin første verdenscupseier 18. februar 2017 på sprinten i Otepää. Da hadde han allerede representert Norge under mini-touren på Lillehammer i desember 2016. Der sjokkerte han de fleste ved å bli nummer to sammenlagt, bare slått av Martin Johnsrud Sundby.
Den 17. mars 2017 vant han sprintcupen totalt, og ble med dét tidenes yngste vinner av cupen. I VM i Lahti kom Johannes på bronseplass på sprint fristil. 18. mars tok han sin første verdenscupseier på distanse, og 19. mars vant han minitouren og sesongavslutningen i Canada. Vi gleder oss til snøen kommer.

Johannes H Klæbo.jpg
Johannes Høstflot Klæbo er an av årets nykommere i Sør-Trøndelag idrettskrets. Her fra Rindalsrennet i Helgetunmarka i desember i fjor (Arkivfoto)
 

Årets nykommer:

Idar Andersen, Gauldal SK/Melhus VGS

Av sykkelen kan Idar virke stille og beskjeden, men alltid med glimt i øyet. På sykkelen er han rå, både når det gjelder det å gjennomføre planlagt trening og måten han kjører ritt på. Han er veldig bra i bakker, og er også i år blitt bra på tempo. Veldig teknisk god og smågal utfor. Han har en veldig offensiv kjørestil og er ikke den som ligger bak og sparer seg til avslutningen. Selv om han kan virke stille og beskjeden så er han mentalt veldig sterk. Resultater blir det også, fast på verdens beste juniorlandslag. Vinner NM fellesstart, femteplass NM Tempo, sammenlagtvinner Det Lille fredrittet 2017 – femdagers ritt for juniorer i Europa.
 

Årets trener:

Christian Berge, Norge

Han spilte 63 landskamper og scoret 251 mål. Han spilte for Charlottenlund SK, Trondheim HK, Viking, SG Flensburg-Handewitt og Århus GF Håndbold. I Danmark ble han assistenttrener for klubben sin og en ny karriere startet. I 2008 ble han hovedtrener for Elverum Håndball. Med Berge som trener vant Elverum eliteserien i 2013. Christian ble fra 1. august 2013 i tillegg assistenttrener for landslaget for menn født i 1994. I 2014 ble han endelig ansatt som ny trener for Norges herrelandslag i håndball.
 I januar 2017 tok laget hans og vårt, VM-sølv etter å tapt finalen for hjemmelaget Frankrike. Underveis hadde Norge parkert Polen, Russland, Brasil, Japan, Makedonia, Ungarn og Kroatia. Christians lag kapret tre plasser på turneringens All-Star Team. Stjernetreff for Norge.

 

Studentidrettsprisen:

Svenn Helge Vatne, NTNUI

Svenn- Helge begynte i styret for 2 ,5 år siden, da som sportslig ansvarlig. Nå er han inne i sitt andre år som leder av NTNUI Friidrett. Svenn- Helge prioriterer friidretten svært høyt og bruker mye av tiden sin både på å organisere treninger og det administrative innad i styret. Svenn- Helge er en dyktig leder som får visjonene sine ut til medlemmene på en fin måte, og lytter til de ønskene medlemmene kommer med. Han tar på seg mye av ansvaret i styret, samtidig som han er god til å delegere oppgaver han vet de ulike styremedlemmene kan mestre på en god måte.
Utenom å være en god trener og leder, er Svenn- Helge svært imøtekommende og hjelper alle med det de måtte trenge- alt i fra et sted å bo til data- og leksehjelp. Svenn- Helge tar alle utfordringer på strak arm. Hvis ikke tilbudet er tilstede, tar han det i egne hender. Et eksempel på dette er at han ville starte en proggedag for de nye sivilingeniørstudentene som slet med itgk.

 

Bedriftsidrettsprisen:

TINE Tunga BIL
 

Arrangørprisen:

Trondhjems Turnforening og NGTF, Northern European Championships Trondheim 2016

Tre dager, ti øvelser, hundre utøvere – kvinner og menn.
 Øvelsene for herrer – frittstående, bøylehest, ringer, hopp, skranke og svingstang. Seks øvelser og tre norske vinnere individuelt og klar seier sammenlagt for lag.
Øvelsene for kvinner – hopp, skranke, bom og frittstående, ingen medaljer individuelt, men det norske laget vant sammenlagt. Arrangementet som var et samarbeid mellom Trondhjems Turnforening og NGTF ble plettfritt gjennomført og en sportslig kjempesuksess. Gratulerer med fortjent pris.

 

Pådriverprisen:

Emilie Zakariassen

Den 23 år gamle logistikkingeniørstudenten fra NTNU er hun som under Ungdomsidrettskonferansen i Trondheim utfordret idrettspresident Tom Tvedt: «Vi vil at du skal høre hva vi mener er viktig for norsk idrett i framtiden!» Sammen med 11 andre unge idrettsengasjerte kvinner vil hun hjelpe NIF med råd om fremtidens idrett.  Emilie syntes at kulturministerens løsning med å møte «NI eldre menn» var for defensiv. Hun har all mulig innsikt i norsk idrett som leder av et idrettslag med mer enn 12 000 medlemmer og femti ulike aktiviteter – norges største og mest allsidige. Idrettsstyret har tatt utfordringen og Tom åpnet Studentlekene Trondheim 2017 og møtte samtidig Emilie og de 11 andre for å snakke om hva ungdommen mener er viktig for fremtidens Idretts-Norge.
Emilie og de andre driver norsk idrett inn i framtiden.