%E6resdiplom_mauset_mauset (2)_1024x1288

Æresdiplom til Ragna Marie og Olav Mauset

Under festbanketten ved Høstarrangementet til NBU forrige lørdag ble det delt ut Æresdiplom til Ragna Marie og Olav Mauset. Dipliomene henger svært høgt og utdrag fras talen til leder Inger johanne Sveen, i NBU holdt i forkant av utdelinga sier litt om innsatsen disse to har lagt ned:

Under slike store arrangement som høstarrangementet er det mange som har lagt ned en stor innsats, og som skulle vært takket.

Vi har lyst til å benytte anledningen til å takke noen som har lagt ned en helt spesiell innsats. Hele Norges Bygdeungdomslag sin eksistens, med alle aktiviteter og arrangement, bygger på at noen tar ansvar og jobber frivillig. Uten sliterne blir ingenting gjort. En organisasjon trenger mange slags typer, noen må være mediestrategen, noen må være nettverksbyggeren og politisk aktiv, noen må være den som sprer glede glød og begeistring, og noen må få ting gjort. Alle synes det er artig å delta i medgang, når medlemstallet går opp, økonomien er god og aktiviteten treffer. Noen få står last og brast med organisasjonen sin, i oppgangstider og nedgangstider.

NBU har preget ungdomstiden til alle oss som sitter her, noen er førstereis, andre har vært med i flere år, og noen få har lagt ned en innsats i en generasjon. Etter å ha hatt det artig i noen år i ungdomstida føler mange et behov for å gi seg, livet fylles med unger, jobb og andre ting. Andre fortsetter og fortsetter og fortsetter..... i styrer på lokalt og fylkesnivå, med info, studiearbeid, tevling, leder, kasserer, styremedlem, og valgkomite, i runde etter runde.... De vi i dag ønsker å trekke fram tilbrakte ungdomstida si i BU-miljøet, hadde sitt første verv på fylkesnivå i 1983, vært et naturlig midtpunkt for dugnad, fest, tevling bussturer osv osv.

De har deltatt aktivt i gjennomføringen av flere sentrale arrangement, som høstarrangement, storkurs, NM i motorsag og ikke minst Landstevnet. De har naturligvis også deltatt sentralt i årets arrangementet, som ansvarlige for NM i motorsag. Det skaper en trygghet å ha disse med på laget, for det de tar på seg blir gjennomført. De er forbilder, og til inspirasjon for svært mange.

Surnadal BU har også hatt sine opp og nedturer, i 1996 arrangerte de siste høstarrangement. I 1997 kom det et generasjonsskifte. Alle de andre ga seg, og nedturen kom. Disse fortsatte som medlemmer, og produserte nye medlemmer. De var primus motor i gjenreisinga fra 2001 og fram mot det laget dere ser i dag, som Norges største lokallag hvert år siden 2005. Det skaper en trygghet for de yngre at disse går vegen sammen med de. De har stilt som vakter på så mange fester at dere ikke kan forestille dere det, de er tevlingsansvarlig, revisor, kursholdere, venn og voksenkontakt.

Uten disse hadde ikke Norges største lokallag, Surnadal BU, eksistert, det hadde ikke vært et Landstevne her i 2006, og dere hadde ikke sitter her i dag.

Det er en glede å overrekke Olav Mauset og Ragna Marie Mauset NBU sitt æresdiplom for sitt arbeid for organisasjonen inn i sitt fjerde tiår!