Rindal Sparebank avd Ranheim ingr

Åpnet historisk bykontor

Mandag åpnet Rindal Sparebank avdeling Ranheim. Det er første gang siden bankdørene åpnet i Rindal, helt tilbake i 1873, at sparebanken satser utenfor bygda.

I fjor høst var banksjef Magne Bjørnstad og rådgiver Anne Norli på Ranheim og snuste på Grilstad Marina-området. Valget av kontorlokasjon var nemlig langt ifra tilfeldig. Det forelå blant annet et bevisst ønske om å legge kontoret utenom Midtbyen, samt satse mer som medeier i Aktiv Eiendomsmegling Trondheim. I tillegg har Rindal Sparebank i tre år hatt en sterk tilknytning til ranheimsområdet, som sponsor for Ranheim Skiklubb.

- Vi har lenge hatt et ønske om å etablere oss i byen og være nært kundene våre her. Trondheim er Rindal Sparebanks marked nummer to, forteller Bjørnstad.

Banken håper å kunne dra nytte av den hektiske byggeaktiviteten i området.

- Dette er jo et område i stor vekst. Det er spennende å være litt utenom sentrum, og likevel skape nærheten til trondheimskundene våre – både de med og uten tilknytning til Rindal, sier kredittsjef og rådgiver Arnhild Foseide Fagerholt.

 

Samspill med meglere

Rindal Sparebank avd. Ranheim er et rent rådgivningskontor. De er samlokalisert med Aktiv Eiendomsmegling Trondheim, som eies av 11 Eika-banker, og eiendomsmegling blir da et sentralt tilbud til bankens kunder. Bankrådgiverne samarbeider tett med meglerne, blant annet ved å bistå megleren direkte på visning, forklarer rådgiver Janne Sunde.

- Vi har hatt mange henvendelser så langt, sier Sunde.

Fokuset har i oppstartsfasen vært på Trondheim Øst, men det satses på hele trondheimsmarkedet, også Stor-Trondheim, sier banksjef Bjørnstad.

 

God timing

Med solid egenkapital og en av Midt-Norges beste score på kundetilfredshet, er det gode tider for banken.

- Nå, i vårt 144. driftsår, satser vi utenfor Rindal, smiler Bjørnstad.

- Det er stort for oss. I Rindal er vi 2.000, og her i området bor det nærmere 20.000. Nå håper vi å bli Ranheims egen lokalbank, og vi ønsker å vises i lokalmiljøet, både hos kunder, lag og foreninger.

Rindal Sparebank satser dermed på å være en motvekt til bankverdenens stadig økende digitalisering og sentralisering.

- Det er stor konkurranse i Trondheim, men vi tror absolutt at det er plass for en liten, lokal bank. I denne digitaliserte verdenen, holder vi på vår filosofi om nærhet til kundene våre. Vi skal være så lokale at vi kjenner kundene våre, fastslår banksjefen.

Avdelingsleder Marthe Hjelmeland Røkke er skjønt enig.

- Det personlige utgangspunktet er viktig - det å kunne ta samtalen ansikt til ansikt, og ha rådgiveren som sparringspartner, sier hun.

Hjelmeland Røkke leder en ung, men kompetent avdeling som har mange års erfaring innen bank og salg. Rindalingene har full tillit til ranheimsteamet.

- Vi er særdeles godt fornøyd med valget av avdelingsleder og resten av teamet, smiler Bjørnstad.

Gratulantene sto i kø på åpningsdagen, både nye kunder, samarbeidspartnere og Eika-kollegaer i Surnadal Sparebank og Oppdal Sparebank. Allerede åpningsdagen hadde de første kundene vært innom på signeringsmøter, kunne en glad banksjef fortelle de fremmøtte.

- Det er kjøle gøittj, som vi sier i Rindal, ler Bjørnstad.  

Videokonferanse.jpg

På møterommet kan avdelingene kommunisere enkelt med hverandre, og både ansatt- og kundemøter gjennomføres her. Her er Surnadal Sparebanks Liv Dalsegg, Per Kristian Øvre fra Assessit og Magne Bjørnstad i munter passiar med Bjørn Heggem i Rindal.

Magne Bjørnstad erklærer avdelinga for åpnet.JPG

Banksjef Magne Bjørnstad kunne endelig erklære Rindal Sparebank avdeling Ranheim for åpnet.

Hektisk byggeaktivitet Ranheim.jpg

Stadig hektisk byggeaktivitet i det svært omfattende Grilstad Marina-området.

Ranheimstrio.jpg

Rindalingene har stor tro på ranheimstrioen. Foran avdelingsleder Marthe Hjelmeland Røkke, bak rådgivere Ola Northug og Janne Sunde.