Janne Skei  Margaret Maalø og Marthe Maalø

Åpnet felles kunstutstilling

Janne Skei, Margaret Maalø og Marthe Maalø er årets festivalkunstnere på Laksefestivalen. De hadde ikke noe imot å dele på oppmerksomheten da de åpnet felles salgsutstilling i Finstuå på fredag. Utstillinga er åpen under hele Laksefestivalen.

De tre kunstnerne har samarbeidet om å sette opp utstillinga, og de synes at de har fått til en fint helhetlig inntrykk. Margaret Malø synes Finstua er et fint og godt egnet lokale. Her har alle tre fått plass til veldig mange av sine ting.
 

Janne Skei.JPG

Janne Skei bor på Øye i Surnadal. Fotografering er hennes store lidenskap, og hun har fått mye oppmerksomhet for bildene sine. Hun har tidligere vært med på fotoutstilling med Surnadal fotoklubb, men dette er hennes første separatutstilling. Hun har øye for de små tingene i naturen, og det kan vi se mange eksempler på i denne utstillingen.
 

Margaret Maalø.jpg

Marthe Maalø og Margaret Maalø er mor og datter. Margaret Maalø bor på Frosta, hvor hun har eget verksted. Hun jobber med leire, og kunsten er hennes hobby og store lidenskap. Hun forteller at hun har vært messedeltaker på Laksefestivalen tidligere, og at hun setter stor pris på å få delta med egen utstilling i år.

Hun oppfordrer folk til å ta en tur innom utstillingen og kikke. Hun har lagt vekt på at prisene ikke skal være avskrekkkende. - Kunsten skal være for alle, sier hun.


Marthe Maalø.jpg

Marthe Maalø bor på Nerøra på Orkanger, hvor hun også har eget verksted. Hun arbeider med med glasskunst, maling og keramikk. På utstillinga på Laksefestivalen har hun med seg glasskunst og akvareller. Hun forteller at hun tilbringer en del tid i Spania, og da er det fint å kunne male akvareller. Man trenger ikke så mye utstyr for å male.
 

DSC_0783.jpg
Glasskunst av Marthe Maalø.

DSC_0781.jpg
Marthe Maalø selger akvareller uten ramme og passepartout. Hun har inntrykk av at mange ønsker å ramme inn bildene selv, og da er det greiest slik.