Åpner Mekk i august

20. august åpner Lene Dahl Holten og Ole Peder Holten dørene til en flunkende ny Mekk-butikk på AMFI Surnadal. Da er lokalene forvandlet fra en byggeplass under utvikling til et eldorado for alle handymen - og kvinner.

Lene Dahl Holten og Ole Peder Holten_690x467.jpg

Foreløpig er de 500 kvadratmeterne i Experts gamle lokaler en ren byggeplass, men i løpet av to knappe måneder og en meget travel ferie, får Lene og Ole Peder gjort alt klart til åpningsfest 20. august. Da Mekk utlyste franchisetakere i Surnadal fristet det ekteparet Holten nok til å gå fra bakgrunn i gårdsbruk og kultur til butikk for alle penga. Da de besøkte Mekk i Bø i fjor sommer var Ole Peder nemlig ikke i tvil om at dette var noe man burde ha også i Surnadal. Han mener Mekk vil være et positivt tilskudd til bygda.

- Jo mer vi har i Surnadal, jo mindre vil folk kjøre ut til byene. Vi håper dette vil bidra til å forhindre "handelslekkasje" i Surnadal, smiler Holten.

Han får støtte av senterleder Lorentz Sæter, som mener den nye butikken skaper en vinn-vinn-situasjon for alle, både på og utenfor senteret.

- Det er stor stas, og en god tilvekst for senteret, sier Sæter.

Verken Ole Peder eller Lene har noen erfaring med å drive butikk, men de har planene klare.

- Læringskurven kommer til å gå rett til værs, men vi skal lytte til de som har drevet med dette lenge. Vi har greie folk rundt oss, smiler Ole Peder.

 

Et rikt varesortiment innen bil, båt, hjem og fritid burde lokke både nybegynneren og den proffe. Basissortimentet er jernvare, men vareutvalget er svært variert med alt fra barneseter til fiskestenger, samt både rimelige produkter og merkeprodukter fra Bosch, Thule og Espegard. Lene har stor tro på at lampeutvalget vil bli populært, mens Ole Peder mener båtutstyr og hytteprodukter vil trekke både hyttefolk og fastboende. 

- Vi håper folk vil sette pris på butikken, og at folk vil komme, sier Ole Peder.

 

Mekk er en relativt ny, norsk kjede med base i Bergen. Den første Mekk-butikken åpnet i 2001, og i skrivende stund er det 16 butikker rundt om i landet. Kjeden er i kraftig vekst og har ambisjoner om å utvide med 50 nye butikker i løpet av to-tre år, i følge nettsidene. Sunndalsøra og Orkanger har allerede Mekk-butikker, og nå kommer altså turen til AMFI Surnadal. 

Trollheimsporten ønsker Ole Peder og Lene lykke til!