Rindal Pensjonistlag forteller:

Åpen dag på Rindal Skimuseum

Rindal Pensjonistlag var denne torsdagen, 4. september, på Rindal Skimuseum. Cirka 40 seniorer tok turen til museet.

 

Kari-Elin Bolme Løfaldli orienterte først om planene og prosessen for å virkeliggøre at det ble både fjøs og skimuseum på Igltjønnhaugen. Så ble det omvisning både oppe og nede. Til slutt ble det servert kaffe og hyllkak. 

Deltakerne var svært fornøyde. Praten gikk rundt bordene. Etterpå var hele museet åpent slik at de som ønsket det, de kunne ta seg en tur rundt omkring.

Takk fra Rindal Pensjonistlag til Rindal Skimuseum. Tre damer var på jobb denne torsdagen. Det var Kari-Elin Bolme Løfaldli, Anne Skjøldsvold og Gurå Skei. Det er en fornøyelse å få komme til et slikt sted med formidling av historie, - og som også er så velstelt og ordentlig.

 

IMG_9773_690x460.jpg

Kari Elin Bolme Løfaldli forteller, og interesserte gjester følger med. Vi ser glassveggen mellom tømmeret og utstillingslokalet.

 

IMG_9772_690x460.jpg

Olav Furuhaug (til venstre) og Jon Bævre ser på konkurranseski fra forskjellige epoker. Landsem skifabrikk fikk brukte ski fra utøvere som hadde tatt medaljer, og utøverne fikk nye ski tilbake. Det var den tidas sponsing.

 

IMG_9769_690x460.jpg

Jostein Grytbakk og Maria Røen ser på film om skieventyret. Vi ser utstyr fra den første skifabrikken i bakgrunnen.

 

IMG_9776_690x460.jpg

Folk koste seg i den trivelige kafeen med kaffe og hyllkak. På veggen bak ser vi tekstilkunst laget av rindalskunstneren Anne Kvam.

 

IMG_9765_690x460.jpg

Dette teppet henger også i kafeen. Det er laget i 1936 av Marit Løfaldli Lium. Materialene er gamle strisekker.

 

IMG_9768_690x460.jpg

Ved trappenedgangen er det flotte bilder av Morten Gåsvand. Kobberkjelen er gitt av Guri Løseth, Ner-Løseten. Museets venner har hatt jobben med å pusse kjelen.

 

Tekst og foto: Helene Nergård