Åpen dag med flyktningeproblematikk og seniordans

Torsdag var det åpen dag i regi av Rindal Pensjonistlag. I den forbindelse har Trollheimsporten fått tilsendt tekst og bilder fra dagen hvor blant annet flyktningekonsulent Odd Are Moe fortalte om bosettingen av flyktninger i Rindal.

Rindal Pensjonistlag hadde Åpen dag 29. januar. Flykningkonsulent Odd Are Moe fortalte om arbeidet med å bosette flyktninger i Rindal. Nå er fem personer kommet til i Rindal, tre somaliere og to eritreere. De kan norsk og kan snakke med oss dersom vi bruker bokmål. De er allerede begynt på norskkurs i Surnadal. Senere blir det språkpraksis ute i arbeidslivet.

Rindalingene fikk skryt fordi de har stilt opp med både møbler og klær. Privatpersoner har allerede invitert på middag, så integreringen er i gang.

Odd Are Moe fortalte også om seg selv. Han er oppvokst i Halsa og har utdanning mellom annet fra militære der han har arbeidet i 11 år. Etter hvert ble det utenlandsopphold, i Afghanistan. De siste årene har han arbeidet offshore i Nordsjøen.

IMG_0147_690x460.jpg

Odd Are Moe i uniform. Ferdig til tjeneste.

IMG_0148 a_690x826.jpg

I Afghanistan, Odd Are Moe er nr. fire fra venstre bakerst. Daværende forsvarssjef Sverre Diesen på besøk. Han er i midten foran.

 

Seniordansen deltok også på Åpen dag. Lisbet Stenbro viste en video der dansere viste Seniordans. Kommentarene fortalte oss om fordeler ved å danse og holde oss i form.       

 

I Rindal ble seniordansen oppstartet i 2008. Nå er de fire som driver dansen. Det er Lisbet Stenbro, Gudrun Moen, Maria Røen og Gjertrud Opøien. De har fått opplæring gjennom kurs. Nå trenes det en gang i uka i to timer. Danseoppvisningen gjorde nok at mange fikk lyst til å delta i hyggelig samvær og bevege seg til flott musikk.

IMG_0153_690x460.jpg

Seniordansere i sving.

IMG_0158_690x460.jpg

Full konsentrasjon.

IMG_0161_690x460.jpg

Linedans til slutt.

 

Neste Åpen dag er 12. februar. Da er det årsmøte med middagsservering. Etterpå vil Odd Inge Løfald vise bilder fra bygda.

Ellers vil plansjef Sivert Dombu delta på åpen dag den 26. februar. Da er det Sentrumsplanen som er tema.

 

Tekst og foto: Helene Nergård