Allan Troelsen crop

Allan Troelsen valgt til styreleder i Eika Gruppen

Onsdag 27. april ble adm. banksjef i Surnadal Sparebank, Allan Troelsen, valgt til styreleder i konsernstyret i Eika Gruppen under konsernets generalforsamling i Oslo. 

Eika Gruppen er eid av 74 banker og utgjør finanskonsernet i Eika alliansen. Eika alliansen er en av norges største bankgrupperinger med nærmere en million kunder. I Eika Gruppen er det 450 ansatte og totalt i alliansen er det 3000 ansatte.

Eika Gruppen sin visjon er «Vi styrker lokalbanken». Konsernets kjernevirksomhet er tjenesteleveranser til lokalbanken og lokalbankens kunder. Gjennom sine datterselskaper er Eika Gruppen AS leverandør av konkurransedyktige finansielle produkter og tjenester innen skadeforsikring, livsforsikring, spareprodukter som aksjefond og rentefond, leasing, finansiering, betalingskort og eiendomsmegling.

Utover produktleveransene gir Eika Gruppen AS tilgang til effektive og gode fellesskapsløsninger. Dette med løsninger innen IT og infrastruktur, betalingsformidling, digitale løsninger, kompetanseutvikling og virksomhetsstyring, samt muligheter for depot-økonomi- og regnskapstjenester. I tillegg arbeider Eika Gruppen AS for banken innenfor områder som kommunikasjon, marked og merkevare, og næringspolitikk for å ivareta bankens næringspolitiske interesser. Eika Gruppens samlede leveranser sikrer lokalbankenes konkurransedyktighet slik at de kan bygge videre på sin sterke, lokale markedsposisjon.

- Sammen med resten av styret skal jeg lede finanskonsernet. Det er et tungt verv og et stort ansvar, sier Allan Troelsen. - Vervet får ingen konsekvenser for mitt arbeid som banksjef i Surnadal Sparebank. Men det vil være positivt for Surnadal Sparebank i den forstand at vi får større innflytelse innenfor systemet.

- Dette er en stor tillitserklæring for vår lokale banksjef, og et meget tungt og viktig verv i en av Norges ledende bankgrupperinger. Både styret og bankens ansatte ser positivt på dette engasjementet, og Allan har gjennom de 4 foregående år som medlem i konsernstyret i Eika Gruppen erfart at dette også tilfører verdifull innsikt og kunnskap som kommer vår lokalbank til glede og nytte, sier styreleder i Surnadal Sparebank Inger Grete Lundemo.


Bildet: Allan Trolsen (Arkivfoto)