Steinar Landsem_690x374

Brannvesenet tester manuell utalarmering

Alarmtest på Rindal sentrum onsdager kl 09.30

Brannvesenet i Rindal teste manuell utalarmering av brannmannskaper hver onsdag kl 09.30 i noen uker framover. Dette er den ulende sirena ved brannstasjonen som ble brukt for å varsle brannmannskapene før personsøkerne kom rundt år 2000. Brannvesenet vil bruke den gamle varslinga igjen i en overgangsperiode, før det nye nødnettet er oppe og går etter jul, sier varabrannsjef Steinar Landsem.


Utstyret var planlagt testet onsdag 5. november, men da fungerte det ikke. Nå er det reparert, og skal altså testes hver onsdag kl 09.30. Dette er dessverre nødvendig for å holde utstyret ved like, sier Steinar Landsem. Lyden kan høres ut som en gammledags brannbil, med to toner, sier han. Det er altså ingen grunn til å bli skremt når alarmen går onsdag formiddag.


Det er ikke slik at man går helt tilbake til det gamle systemet. Problemet er at varslingssystemet med personsøkere har vært noe ustabilt i det siste, så nå går varslinga på telefon, forklarer Steinar Landsem. Systemet med personsøkere kan selvsagt utbedres, men det ville blitt kostbart. Siden det nye nødnettet i kommunen vil være opp og gå etter jul vurderer man at det er greit å fortsette varslingen pr telefon fram til da. Den gamle varslingen med lydalarm ved brannstasjonen vil komme i tillegg.