Anni Karlstrøm og Ingrid Løfald_700x467_cropped_0x16_cropped_569x411

Kan du tenke deg å bli en

Aktivitetsvenn?

Aktivitetsvenn, hva er det, tenker du vel? Som frivillig aktivitetsvenn for en person med demens kan du få dobbelt glede av å gjøre noe du likevel skulle gjøre. Det ble orientert om den nye ordninga med Aktivitetsvenner på rindalspensjonistenes Åpen dag i dag.

Anni Karlstrøm, leder for Rindal frivilligsentral og Ingrid Løfald, leder i Rindal demensforening orienterte om Aktivitetsvenn-ordninga  på Eldresenteret i dag.

Økt livskvalitet for demensrammede.
Ett av målene for TV-aksjonen 2013, der pengene gikk til Nasjonalforeningen for folkehelsen, var å øke livskvaliteten for personer med demens. Prosjekt  Aktivitetsvenn er en direkte følge av dette. I korthet går ordningen ut på at frivillige, friske personer, det være seg pensjonister, andre voksne eller ungdom, kan ta med seg personer med demens på ulike gjøremål, som hagearbeid, trening, spill, ulike hobbyaktiviteter eller ganske enkelt bare gå en tur.

Prosjekt Aktivitetsvenn i Rindal
I Rindal er det sammensatt ei prosjektgruppe på 5 personer som arbeider med dette:
Grete Ranes Heggem, folkehelsekoordinator
Ragna Nordvik, hjemmetjenesten
Aud Gunvor Helgetun, demenskoordinator
Ingrid Løfald, leder i demensforeninga
Anni Karlstrøm, leder ved frivilligsentralen

Hvem kan bli aktivitetsvenn?
Både pensjonister, andre voksne og ungdommer kan bli Aktivitetsvenn. Det er meningen at du som frivillig sier fra om hva du kan bidra med, så blir det opp til den som organiserer ordningen å finne en dement person, hjemmeværende eller på institusjon, med samme interesse som du kan være aktivitetsvenn for. Hele poenget er at både du og din nye venn har glede av opplevelsen ved å gjøre noe dere begge liker. Ved å bli aktivitetsvenn er du med på å gi en med demens flere gode dager og opprettholde en god livskvalitet. I utgangspunktet ser en for seg at en Aktivitetsvenn binder seg til 4 timer pr. måned, som kan fordeles etter ønske.

Kurs
Alle Aktivitetsvenner blir tilbudt et kurs. Til Rindal kommer prosjektleder Liv Synnøve Hoel for å holde kurs 28. april. Aktivitetsvennene må skrive under på taushetsløfte og får utdelt Nasjonalforeningens ID-kort.

Åpen dag_700x467.jpg

-Vi håper håper at mange frivillige har meldt seg på til da, for det er et stort ønske om å komme i gang til sommeren, som er den beste tida for de fleste aktiviteter, sier Karlstøm og Løfald.

Det er Rindal frivilligsentral som skal drive ordninga, så det er bare å stikke innom frivilligsentralen eller ringe Anni på tlf 46 82 56 03,
Ingrid på tlf 41 44 56 41 eller snakke med noen av de andre i prosjektgruppa og melde seg på!

4 timer i måneden har du sikkert tid til!
Bli med på å gi en med demens flere gode dager
!