rødekors2

Surnadal Røde Kors inviterer til:

Aksjon redningsbåt

Surnadal Røde Kors har et stort område å dekke, både langs kysten og til fjells. De har i den senere tid vært utkalt på flere aksjoner der behovet for båt har vært til stede, og derfor ønsker de nå å anskaffe seg en.

Bildet over. Fra venstre: Martinius Grønnes, Linda Kvande, Janne Husby og Olav Polden håper at både næringsliv og private vil se behovet for en redningsbåt, og delta i aksjonen.

Surnadal Røde Kors er et aktivt lag, underlagt Norges Røde Kors, og består av tre avdelinger. Lokalforening, Hjelpekorps og Omsorg. Hjelpekorpset har 20 aktive medlemmer på alarmliste, og merker en stadig økende interesse for arbeidet de holder på med, kan Linda Kvande fortelle. Hun er Operativ leder i Hjelpekorpset.  Kvande kan også fortelle at i tillegg til Surnadal, dekker de også den frivillige beredskapen i Halsa og de blir også utkalt av Hovedredningssentralen.

Det er et stort antall turisthytter i området som Surnadal Røde Kors dekker, og oppdragsmengden er sterkt økende, spesielt i Trollheimen og Trollheimshytta. For å komme dit, må man passere Gråsjøen, en strekning som krever 6 timers gange dersom man ikke har båt. I de senere årene har det vært vanskeligere å få lånt båt av private aktører, og dette har igjen medført lengre ventetid for de som trenger hjelp. Med egen båt stående klar på henger ville det vært langt enklere å fylle Røde Kors sin funksjon og redusere responstiden betydelig.

I tillegg til Trollheimen har Røde Kors også et stort utfartsområde med ca 1200 hytter/fritidshus i Surnadal. Og med en lang kystlinje og mange store vann med veitilførsel, er behovet for å ha en båt stående klar, enormt.  Og de ser for seg en båt i aluminium som rommer 6-8 personer, da de har behov for å transportere en del mannskap og utstyr for å kunne frakte folk på båre.

Linda Kvande kan fortelle at Røde Kors har inngått en avtale med Surnadal kommune om en liten fast økonomisk kompensasjon for å opprettholde døgnkontinuerlig beredskap. Når mannskap fra Røde Kors er ute på redningsoppdrag, dekker Hovedredningssentralen, AMK og Politiet kun de reelle utgiftene, så det er en stor frivillig innsats som blir lagt ned, sier Kvande.

Derfor henvender de seg nå til næringsliv og private for å be om støtte til innkjøp av en redningsbåt.

VIPPS. Aksjon redningsbåt
#125821 SURNADAL RØDE KORS HJELPEKORPS
Kontonr: 4040.55.07996