Elmer Talgø, Allan Troelsen

Årets utviklingspris går til Talgø

Bankens utviklingspris har blitt utdelt årlig siden 2001. I år gikk prisen til industrikonsernet Talgø! Slik begrunner Allan Troelsen valget, på vegne av Surnadal Sparebank:


Elmer Talgø, Allan Troelsen.png


"Årets prisvinner er genuint opptatt av positiv utvikling, og bidrar til mange lokale arbeidsplasser. I senere år har prisvinneren satset stort på mange områder, noe som selvfølgelig bidrar positivt til lokalsamfunnet vårt. Prisvinner har eksistert med lokalt eierskap i over 100 år, og har vist god evne til nyskapning og innovasjon. Prisvinner har forretningsvirksomhet på mange områder, og har kunder i hele Norges land. Prisvinner har bidratt til økt handel i Surnadal, og har satt igang noe som gjør at vi også har økt tilreisende som handler lokalt. De har også stelt istand gammelfabrikken som har blitt en turistattraksjon."
 

Slik lyder noe av Surnadal Sparebanks begrunnelse. Troelsen legger ikke skjul på at det slettes ikke blir noe lettere å bestemme seg for én vinner etterhvert som årene går, noe som selvfølgelig gjør at de også i år overrekker prisen til en verdig mottaker. 


I statuettene til Surnadal Sparebanks utviklingspris står det blant annet:

"Prisen skal være en utmerkelse og en påskjønnelse til den eller de personer, lag, foreninger eller organisasjoner som har utmerket seg spesielt med utvikling av lokal kultur, idrett, reiseliv, næringsliv, eller markedsføring av lokalsamfunnet. Vi håper prisen vil være med å gi ytterligere inspirasjon og motivasjon for videre innsats. Prisen er på kr. 25.000,-"


Tidligere år har prisen gått til Bernt Bøe (2001), Åse Vedul Moen og Magne Moen (2002), Surnadal Motocrossklubb (2003), Kjell Gunnar Polden (2004), Gudmund Kårvatn (2005), Rune Gjeldnes (2006), Ingvar Sæther (2007), Batteri (2008), Heid Snekvik (2009), Vårsøg Hotell (2010), Surnadal Bygdeungdomslag (2011) og Henning Sommerro (2012).

Trollheimsporten gratulerer!

 

Elmer Talgø, Allan Troelsen[1].png