kokkens spiseri åpningsdag

Åpnet dørene til Kokkens Spiseri

Fredag 1. mai kunne Eva Husby endelig åpne dørene til Surnadals nye serveringssted. Med alt fra sildball til smörgåstårta på menyen, håper de ansatte at gjestene lokkes til Kokkens Spiseri. 

Ingressbilde: Sunniva Heggem Schei, Eva Husby, Ann Iren Pettersen Brøttemsmo og Kristin Øien gleder seg til å ta i mot sultne gjester

Kokkens Spiseri eies av Eva og Leif Husby, hvor Eva er daglig leder. De driver også nettbutikken kokkens.no, som ble lansert tidligere i år. 

Da Cafe Dan bestemte seg for å avvikle driften, var det i utgangspunktet planen at Husby skulle ta over aksjene. På grunn av koronasituasjonen måtte kafeen stenge driften, og usikkerheten ble for stor. Planene ble derfor endret, og Kokkens Spiseri endte opp som en del av det eksisterende firmaet kokkens.no. 

- Vi ønsket å ha "kokkens" med som en del av navnet på kafeen, så da endte vi opp med Kokkens Spiseri, sier Husby. 

Fredag 1. mai kunne endelig dørene åpnes til et lokale som har fått en betydelig oppgradering. 

- Det har vært noen hektiske uker, men vi er veldig fornøyde med resultatet. Alt er vasket ned, vi har pusset opp og kjøpt en del nye møbler, gardiner og annet inventar. Når myndighetene tillater det vil vi åpne en lekekrok for barna, og vi vil ha egne bord med strømuttak for de som vil sitte med PC. Etter hvert vil det også bli et avskjermet område som blant annet kan benyttes til møtevirksomhet og minnestund, sier Husby.

Husby har ansatt en kokk med 16 års erfaring fra institusjonskokkfaget. 

- Kristin Øien er opprinnelig fra Børsa. Jeg visste at hun var på utkikk etter andre utfordringer, og etter litt betenkningstid sa hun ja til jobben. Nå vil hun selge leiligheten sin i Børsa, og vil etablere seg i Surnadal. Foreløpig bor hun i en campingvogn i hagen vår, men det er ikke fordi hun ikke får bo hos oss. Årsaken er at hun har to innkatter, og jeg er allergisk. Det er viktig å få frem, så ingen tror vi mangler gjestfrihet, ler Husby. 

Sildball og smörgåstårta 
Husby kan friste med en variert og spennende meny.

- Vi kommer selvsagt til å fortsette å ha sildball på menyen en gang i uka. Tradisjonskost er viktig for oss, og det kommer gjestene til å se på menyen vår. Vi kommer også til å videreføre "sjefens" som har eksistert i mange år, og softismaskinen er på plass. I tillegg vil vi på lørdager og på helligdager tilby den svenske klassikeren "smörgåstårta". Den må bare oppleves, sier hun. 

Kokkens Spiseri vil også tilby "takeaway".

- Det er fullt mulig å ta med seg maten hjem. Vi tar gjerne i mot bestilling per telefon, og vi tilbyr også utkjøring. Det kan være aktuelt for mange i disse koronatider, sier Husby. 

Kokkens Spiseri har en flott uteplass med utsikt over Skei, hvor mat og drikke kan nytes under solen. 

- Denne uteplassene er helt magisk. Jeg tror ikke det er så mange som vet hvor fint det er her. Vi håper mange får øynene opp for "polplatået" som mannen vi har døpt det. Uteplassen ligger nemlig på taket av Vinmonopolet, ler Husby. 

Kokkens Spiseri har foreløpig ikke skjenkebevilling, men det vil bli søkt om dette innen kort tid. 

kokkens spiseri uteplass eva husby_690x460.jpg

Kokkens.no består
Nettbutikken kokkens.no vil ikke bli berørt av at Kokkens Spiseri har startet opp. Så fort hverdagen normaliserer seg, vil de starte opp igjen med bestillinger.

- Kokkens.no er i utgangspunktet tenkt for bestilling av mat til møtevirksomhet og større forsamlinger. Det er det fortsatt lite av på grunn av korona. Men vi starter opp igjen så fort det er lønnsomt, sier Husby.

Menyene vil fortsatt være forskjellig fra Kokkens Spiseri og kokkens.no, men Husby sier at hun ser for seg muligheten til å kunne bestille mat fra Kokkens Spiseri via nettbutikken.

- Vi får se hvordan det utvikler seg. Alt er selvsagt avhengig av etterspørselen, sier hun. 

Kokkens Spiseri vil holde åpent fra kl 11 - 15 lørdag 2. mai. Fra neste uke blir åpningstidene fra kl 10 - 17 fra mandag til lørdag. 

- Vi gleder oss veldig til å ønske gjestene velkommen til et trivelig lokale med god mat. Vi har tatt alle forhåndsregler i forbindelse med korona, og har god avstand mellom bordene og flere spritdispensere plassert i kafeen. Det skal være trygt å komme til oss, sier Husby.