80-åringene 2017 ingr

80-åringene fikk spaserstokk

Det var godt oppmøte på Eldresenteret i Rindal torsdag formiddag, da Rindal Pensjonistlag arrangerte "Bankens dag", i samarbeid med Rindal Sparebank. Tradisjonen tro fikk de som fyller 80 år i løpet av året hver sin spaserstokk i gave fra banken.

Rindal Pensjonistlag arrangerer jevnlig "åpen dag" på Eldresenteret i Rindal. En av disse tilstelningene er "Bankens dag", som arrangeres en gang i året. Alle som fyller 80 år i løpet av året er spesielt invitert for å motta en spaserstokk, og banken spanderer bløtkake.

Det var tilnærmet fullt hus på Eldresenteret på "Bankens dag" denne gangen også. Dagens program var en kort presentasjon av Rindal sparebank, og Edgar Kattem viste gamle bilder fra Rindal. Til slutt ble det servert lusj, med kaffe og kaker.


En av landets minste banker, med god vekst

Banksjef Magne Bjørnstad startet med en presentasjon av Rindal Sparebank. Banken har hatt en fin vekst også det de siste året, en større vekst enn bankmarkedet forøvrig. Dette på tross av at Rindal Sparebank er en av de miste bankene i landet.

Banken har hatt god inntjening, med økende overskudd de siste åra. God inntjening er nødvendig for å møte de økte kapitalkravene til bankene, forklarte banksjefen. Rindal Sparebank har bygget opp en solid egenkapital. 

Hvem er det egentlig som eier bankens kapital? Magne Bjørnstad forklarte at dette betegnes som "herreløs kapital", men det er kundene som eier banken. Så bankens kapital tilhører egentlig Rindal og rindalssamfunnet. Derfor gir banken til dels store pengegaver til allmennyttige formål i lokalsamfunnet.

Rindal Sparebank har også høy score på kundetilfredshet. Bankene vurderer hele tiden hva kundene ønsker. Ønsker de kontakt med med ekte mennesker i banken, eller ønsker de rimeligere automatiske løsninger? De store bankene innfører løsninger der taletjenester via en datamaskin svarer på spørsmål i telefonen. Men sparebankene holder igjen i denne utviklinga. De vil at kundene skal ha mulighet til å snakke med mennesker i banken, for i mange tilfeller er det nok nettopp det kundene ønsker.

Rindal Sparebank så behovet for å etablere seg i et marked med mulighet for vekst, og har derfor opprettet en egen filial i Trondheim. Der er det nå 3 ansatte, og det ser det ut til å bli en bra utvikling, forteller banksjefen. Rindal Sparebank er også en av eierne i Aktiv eiendomsmegling. Her har de gått sammen med 10 trønderske sparebanker.


Gamle bilder fra Rindal

Edgar Kattem viste gamle bilder fra Rindal. Han begynte med bilder NM i 1979, blant annet fra kongebesøket.

DSC_0706.jpg
Kong Olav hilser på pasienter på sykehjemmet i Rindal i forbindelse med kongebesøket til NM i 1979.

DSC_0712.jpg
Møkkjøring med okse

DSC_0715.jpg
Et eksempel på "Kvinnfolkarbeid" i tidligere tider...

DSC_0718.jpg

DSC_0719.jpg
...og "barnearbeid". Mylling på Kattem.

DSC_0721.jpg
En gang i tida så det slik ut på Rindal sentrum. De fleste av disse husa er borte nå.

DSC_0725.jpg
Det var en gang... Rindal Sparebank.

DSC_0727.jpg
Fra et minneverdig kappløp på Rindalsmartnaden for mange år siden. Et stafettlag med løpere konkurrerte mot en travhest. John. O Røen i sulkyen.


Utdeling av spaserstokker

Banksjef Magne Bjørnstad og Ola Børset fra Rindal Sparebank delte ut spaserstokker til de som fyller 80 i løpet av året. Seks av dem hadde anledning til å møte opp. En stokk kan være kjekt å ha, selv om disse seks sikkert ikke trenger å ta den i bruk riktig enda.

80-åringene 2017.JPG
Foran f.v. Jorun Helgetun, Ola Heggem, Olav Helgetun og Rønnaug Brønstad.
Bak f.v. Magne Bjørnstad, Ola Stortiset, Terje Gundersen og Ola Børset.
Ikke til stede: Olaug Marie Elshaug, Gudrun Røen, Edith Romundstad, Olav Kirkholt, Ola Bolme, Ludvik Negård, Lars Trønsdal, Edvin Tørset og Ester Landsem.

DSC_0739 x.JPG
DSC_0746.jpg
Som alltid var det bra oppmøte på "Bankens dag".