Torsdag
Torsdag Kraftig regn
Kraftig regn
Frisk bris
Fredag
Fredag Kraftig sludd
Kraftig sludd
Frisk bris
Thomsen og Janne 2 fint_1024x720

4,2 tonn laks og sjøørret fiska i Surnaog Rinna

Det ble fiska nær 4,2 tonn blankfisk - laks og sjøørret i Surna med Rinna i 2012. Det viser statistikk over elvefisket av laks og sjøørret fra Statistisk sentralbyrå. Av dette ble 640 kilo satt ut igjen. Bjarne Norman Thomsen (bildet sammen med Janne Johansson ved Øvre Sæter Laksecamp) tok en av de største på 14,5 kilo første dag. Edgar Landsem kommenterte fikset på Trollheimsporten like etter sesongslutt i fjor:

Fangsttall fra Statistisk sentralbyrå viser at det ble fiska 3,518 tonn blankfisk - laks og sjøørret - i Surna og Rinna i 2012. Av dette ble 640 kilo satt ut igjen - altså ble det fiska i underkant av 4,2 tonn tilsammen.

Bjarne Norman Thomsen (til høyre) tok en av de største på 14,5 kilo og her kan du lese den saken på Trollheimsporten her fra første fiskedag.

Edgar Landsem oppsummerte laksesesongen slik like etter sesongslutt i fjor - der han karakteriserte det som et litt dårlig normalår for Surna:

- 2012 har vært et godt normalår, men på langt nær så godt som i 2010 og 2011, sier Edgar Landsem når han oppsummerer laksesesongen ved Øvre Sæter og Surna. - Et godt normalår for Øvre Sæter og et litt dårligere normalår for Surna. Totalt for Surna vil vi komme opp i rundt noe over 4 tonn - og tidligere har vi karakterisert mellom 4 og 6 tonn som et normalt fiske i Surna, sier han.
 
Den oppsummeringa kan du lese her på Trollheimsporten.
 
Surnadal Elveeigarlag og Rindal Elvalag er med i Trollheimsporten - bli med - alle! Alt om laksefisket i Surna finner du på surna.no.

Har du kommentarer eller innspill til dette fiskestoffet fra Øvre Sæter - og Surna - bruk redaktor@trollheimsporten.no.

Trollheimsporten har gjennom heile fiskesesongen fulgt laksefisket i Surna og kommet med ulike drypp fra utklippsbøkene til Edgar Landsem. Her er det nemlig svært mye interessant laksestoff opp gjennom åra fra 1972 - 40 års historie neste år. Er du ekstra interessert finner du alt dette stoffet under Willys arkivdykk og Edgar Landsem 1 og Edgar Landsem 2 - der du finner dette stoffet - under På Porten på den grå menylinja når du er på Hovedsida - bare klikk deg fram!

Trollheimsporten hadde denne reportasjen om synspunktene til Edgar i fjor - noe oppsiktsvekkende - Laksefiske en krevende øvelse! Før årets sesong sa Edgar Landsem dette!