Lars Hol Moholdt 2019

4. plass på Moholdt søndag

Lørdag ble det pallplass, søndag ble det 4. plass på Lars Hol Moholdt i under Ski-o verdenscupen over langdistanse i Sverige. Rindalingen jakter på flere topplasseringer på de to siste konkurransedagene, tirsdag og onsdag.

Audun Heimdal var best av de norske med 2. plass under ski-o verdenscupen over langdistanse i Sverige i dag. Lars Moholdt og Jørgen Baklid kompletterte den gode norske innsatsen med 4.- og 6. plass.

Under junior-VM – som går parallelt – ble det bronse til Isak Jonsson.  -Godt fornøyd med pallplass i dag

Heimdal topper solid norsk laginnsats på langdistansen under verdenscupen i ski-o – med 3 norske topp 6. -I går var det håpløst, men i dag skjerper jeg meg og er fornøyd, sier Audun Heimdal etter dagens 2. plass under langdistansen på verdenscupen i ski-o i svenske Vindeln.

Årets norske mester på distansen hadde bare russiske Vladislav Kiselev 20 små sekunder foran seg etter nesten 95 minutters konkurransetid under knallharde og isetet forhold på den svenske snøen:

-Forholdene var litt krevende. Det var mye veivalg, og vanskelig å gå optimalt. Jeg kan lett finne steder hvor jeg har tapt de sekundene jeg er bak vinneren. Men i dag er jeg fornøyd, analyserer unggutten fra Konnerud og fortsetter: -Nå bare gleder jeg meg til fortsettelsen. Da gjelder det å komme gjennom morgendagens hviledag på en god måte: -Der vi bor – inne i Umeå – er det ikke så mye snø, så det får bli en løpetur i morgen.

Tirsdag venter mellomdistanse – en distanse hvor Heimdal kan vise til VM-medalje fra i fjor:
-Jeg går for en ny topplassering da, gjerne toppen av pallen, sier dagens andremann – med like mye alvor som glimt i øyet.

Topplasseringer på tirsdag jakter også veteranen Lars Moholdt, som fulgte opp 3.plass i går med 4.plass i dag.

Gårsdagens andremann - Jørgen Baklid - ble nummer 6 i dag.

I dameklassen vant Daisy Kudre foran Tatyana Oborina og Linda Lindkvist. Evine Westli Andersen - som var 3. kvinne i går – ble nummer 10 i dag.

Øyvind Wiggen (17), Styrk Hundseid Kamsvåg (21) og Bjørnar Kvåle (25) fikk også med seg verdenscuppoeng etter dagens langdistanse.

Det er hviledag i morgen, før denne verdenscuprunden avsluttes med mellomdistanse og stafett.I morgen er det hviledag i Sverige – før de to siste konkurransedagene tirsdag og onsdag.

Tekst: Ivar Haugen, Norsk Orienteringsforbund
Ingressbilde: Fra arkivet