30 år med Barn i løypa

I 1985 startet Kjellaug Brørs opp med lavterskeltilbudet "Barn i løypa" på Nordmarka skisenter. 30 år senere er arrangementet like populært, og samler godt over hundre barn til skigåing, lek i akebakken og ikke minst - bakels og saft!

Barn i løypa arrangeres av skigruppa i Surnadal IL, og går over seks torsdagskvelder på etterjulsvinteren. Tilbudet er først og fremst for barn t.o.m. 4.klasse. I fjor deltok 150 barn på arrangementet. Alt tyder på at det blir langt flere i år. Etter en drøy halvtime var det allerede registert 120 barn torsdag kveld, og det er mulig å registerere seg i flere uker fremover.

john øye arnbjørn heggset arrangement.jpg

John Øye (t.v) og Arnbjørn Heggset i arrangementskomiteen var strålende fornøyd med oppmøtet. På bildet sammen med Ine Hamnes Øye (4) og Ane Heggset (4).

Arne Berset i skigruppa tror det er flere grunner til at arrangementet holder seg like attraktivt år etter år.

- Barn i løypa er et godt innarbeid arrangement som både store og små setter pris på. Det har blitt en fin tradisjon for barnefamiliene, og et lavterskeltilbud som alle kan delta på. Her er det ingen som står med stoppeklokka, og startkontigenten er lav, sier Berset som skryter av arrangementskomiteen.

- Det er mange som legger ned mye arbeid, både med preparering av løyper, registrering og inne på kjøkkenet. Det er mange liter bakelsrøre som blir stekt hver kveld, til stor glede for både barn, foreldre og besteforeldre, smiler Berset før han legger ut på ny runde i perfekte forhold sammen med sønnen Mathias (6).

mathias berset arne berset.jpg

Arne Berset sammen med sønnen Mathias (6).

En av de mange flinke barna i løypene på Nordmarka torsdag kveld, var 3 år gamle Mia Moen, som deltok på Barn i løypa for første gang.

- Jeg går kjempefort, og har allerede gått to runder, sier Mia før hun haster videre i fin stil.

mia moen.jpg

Mia Moen i fint driv

aron husby aamodt nina røen eirin husby aamodt.jpg

Trekløveret Aron Husby Aamodt (4), Nina Røen (5) og Eirin Husby Aamodt (5) moret seg i skiløypene før det ble tid for bakels og saft.

Inne i skisenteret gikk bakelspressa for fullt i flere timer, og stemningen var god rundt fulle bord.

ingrid og marthe brekke[1].jpg

Søstrene Ingrid (6) og Marthe (3) Brekke tok seg en velfortjent pust i bakken.

Barn i løypa fortsetter seks torsdagskvelder til, før arrangementet avsluttes med et uhøytidelig skirenn i midten av mars. Les mer på Surnadal ILs nettside.