22 nye fagarbeidere

I løpet av 2015 tok hele 22 lærlinger i Surnadal, Rindal og Halsa fagbrev, svennebrev og kompetansebevis. Tirsdag kveld inviterte Indre Nordmøre Opplæringskontor de ferske fagarbeiderne til festmiddag på Hammerstuene. 

De ti fagarbeiderne som hadde anledning til å møte på Hammerstuene tirsdag kveld, ble i tillegg til en bedre middag hedret med blomster og lovord fra daglig leder i indre Nordmøre opplæringskontor, Marit Drøpping og fra Gøril Bakken som nylig pensjonerte seg etter å ha vært med helt fra starten i 1991. 

I tillegg møtte representanter fra styret og fagledere og instruktører fra flere av bedriftene som har hatt ansvaret for opplæringen av lærlingene. 

Drøpping kunne fortelle at det i 2015 var hele 50 aktive lærekontrakter i Surnadal, Rindal og Halsa.

Vær stolte over yrkestittelen 
Gøril Bakken startet tilværelsen som pensjonist 1. september i fjor, etter å ha jobbet for lærlingene i distriktet vårt i 25 år. Tirsdag kveld var hun selvskreven gjest da de ferske fagarbeiderne skulle settes pris på.

- Jeg er veldig glad for å bli invitert, for jeg må innrømme at jeg fortsatt kjenner litt eierskap til disse ungdommene, sier Bakken som i talen sin la stor vekt på at fagarbeiderne skal være stolte av sin yrkestittel.

- Tross ung alder har dere allerede et bevis på at dere kan et fag. Etter to år med opplæring står dere nå med et fagbrev i hånda, og veien videre er åpen og full av muligheter. Fagarbeidere er attraktive på arbeidsmarkedet, og jeg vil hevde at Norge hadde stoppet opp uten dere. Hva skulle vi gjort uten rørleggere, helsefagarbeidere, tømrere og elektrikere? Det vil alltid være et stort behov for solide fagarbeidere. Vær stolt av yrkestittelen din, og framsnakk faget ditt, oppfordret Bakken.

Gøril og Marit passet også på å gi velfortjent skryt til bedriftene som år etter år tar inn lærlinger og sørger for god og nødvendig opplæring. 

- Dere som er faglig ledere og instruktører i bedriftene fortjener å få ros for arbeidet dere gjør med lærlingene. Dere er uunnværlige og gjør en utrolig viktig jobb.

marit drøpping gøril bakken.jpg
Gøril Bakken (t.v) og Marit Drøpping

Følgende tok fagbrev, svennebrev og kompetansebevis i 2015:

Håvard Betten, IKT-servicefag
Tølløv Løfald Bjørnstad, tømrerfaget
Monica Bolme, helsearbeiderfaget
Line Lervik Fiske, helsearbeiderfaget
Magnhild Gravvold, helsearbeiderfaget
Lars Ole Grytbakk, tømrerfaget
Liv Randi Haltli, helsearbeiderfaget
June Maylen H. Hansen, institusjonskokkfaget
Håkon R. Haugum, rørleggerfaget
Line Indergård, helsearbeiderfaget
Oda Drøpping Innerdal, helsearbeiderfaget
Marius Løwe, produksjonsteknikkerfaget
Ida Kristin Rotås, helsearbeiderfaget
Naruemon Setsoongnoen, helsearbeiderfaget 
Ole Erik Staknes, motorsykkelfaget
Bjørnar Smevoll, tømrerfaget 
Runar Lille-Løwø Svendsen, industrimekanikerfaget 
Emil Fiske Strand, helsearbeiderfaget
Gunn Karin Sæther, helsearbeiderfaget
Ove Edvin Sandnes Sæterøy, tømrerfaget
Håkon Sæterbø, barne- og ungdomsarbeiderfaget
Ola Talgø, tømrerfaget 

fagarbeidere 2015_690x493.jpg
Bakerst fra venstre: June Maylen Hansen, Line Lervik Fiske, Naruemon Setsoongnoen, Line Indergård, Oda Innerdal og Liv Randi Haltli.
Foran fra venstre: Ove Edvin Sæterøy, Lars Ole Grytbakk, Emil Fiske Strand og Ole Erik Staknes.