Tirsdag
Tirsdag Regn
Regn
Flau vind
Onsdag
Onsdag Regn
Regn
Svak vind
22

Julekalenderen 2011

22. desember 2011

HVOR ER VI?
Litt inneklemt, kanskje? Men absolutt midt i der det skjer. Hvor ligger disse to husene?

 

Olav Eidsli gir oss fasit på dagens spørsmål:
Disse to husa, Furulund (rødt )og Roa (gult) står ovenfor Vårsøg Hotell på Skei.

Vi ønska et mer presis svar enn Skei, og det fikk vi hos de fleste.
Vi tar også men disse svara:

 

Disse to husene ligger på Skei i Surnadal, rett ovenfor Vårsøg hotell. I det gule bodde daværende skolesjef i Halsa, Asbjørn Ørsal. Når han, skolesjefen i Surnadal Jon Gulla og jeg skulle på møter i Molde, satte jeg bilen inn i Ørsals garasje (på bildet), for det var alltid han som kjørte. Det ble mange trivelige turer.
Helene M. Nergård


 
I dag er vi så midt i sentrum på Skei som det går an! Husa ligg rett attom hotellet, Vårsøg Hotell som det heiter no. I det gule huset som heiter "Roa" budde  familiane Andreassen og Ørsal. 
Asbjørn og Frida Andreassen budde i 1. etasje. Det var Frida, søstera Marit 
og foreldra som bygde Surnadal Hotell i 1930-åra. Dotter til Asbjørn og Frida, Jorunn Marie var gift med Asbjørn Ørsal fra Sunndal. Dei budde i 2. etasje i Roa.Alle desse er døde no, og i dei seinare åra har huset hatt fleire eigarar. 

Det røde huset heiter "Furulund" og var bygd i 1935 av Emil Sæter.Gudlaug Sæter bur her no. Ho var gift med målar Per Sæter, sonen til Emil.
Eldrid Mahle

 

Vi oppfordrer deg til å dele dine historier med oss- om du har noen gaue og fine minner eller historier fra dagens utvalgte sted. Du sender svaret til trollheimsporten@gmail.com innen kl 22.00 om du vil være med i trekningen av hele fem premier denne gangen!

 


 

Gave

 Fra firma

Kontaktperson

Vinneren er

1 middag 

Bolme Pensjonat 

Mari

Birger Løfald   

Brødvarer 

Børset Bakeri 

Bjørn Børset 

Oddbjørn Heggem 

Minnepinne 

El-Watch

 

Lars Sigmund Klevset

Gryteunderlag 

Foss Snekkeri 

 

Inger Husby

Gavekort 300kr 

RBL Landbrukssenteret i Rindal 

Gro Løfaldli 

Lisbeth Lillevik NB: epostadressen trollheimsporten@gmail.com er vår konkurranseadresse, alle andre henvendelser sender du til redaktor@trollheimsporten.no

 

Gå tilbake til luke 21 for å se rett svar på gårdagens oppgave, og se hvem som var de heldige vinnerne. Etter å ha svart på vår julekalender kan det hende du har lyst til å prøve deg på andre også. Hva med Atlanterhavsporten sin kalender? Eller Meldal sin?

Klikk på bildet for å se det i et større format:

22