Picasa

2000 Letthus fra Rindal

Torsdag formiddag ble produkt nr. 2000 levert fra fabrikken til Letthus Rindal. Daglig leder Øystein Syltern henta vogna i dag til entreprenørfirmaet Johs. J. Syltern, Åfjord, som har kjøpt 5 nye vogner. De har flere fra før, og den eldste som er i bruk er 20 år!

 

Even Bolme takker Øystein Syltern for bestillinga og overleverer vogn nr. 2000 med Heidi Bergheim og Bård Gåsvand ved sin side.

 

Øystein Syltern klar for avgang med Letthusprodukt nr. 2000

 

Vi får Bård Gåsvand til å fortelle litt om firmaets historie fram til vogn nr. 2000. Bård har vært medarbeider hos Letthus Rindal siden starten i 1992 i bussgarasjen i Mørelinjebygget på Rindal. Der ble det fort fullt. Til og med verkstedgravene ble brukt til lager.

 

Nå er han produksjonsleder i produksjonslokalene som nå ligger i Stokkøyan ved Rv65.

 

Fem vogner klar for levering til Johs. J. Syltern

 

Moelven Letthus ville avvikle produksjonen først på 90-tallet. Paul Haugen i lag med mange gode hjelpere i Rindal kjøpte seg inn som hovedeiere og starta Letthus Rindal etter 1992.

 

Moelven var fortsatt med og var en god medspiller, forteller Gåsvand.

 

På slutten av 90-tallet kjøpte Rogaland Planbygg seg inn og var med til 2006 da Indre Nordmøre Invest kjøpte 100 % av aksjene.

 

I dag er det Tysse mek.Verksted AS har nå kjøpt opp både eiendomsselskapet og driftselskapet Letthus Rindal.

 

Vi er glade for å ha en eier som er trygg og langsiktig og vil satse på oss i Rindal. Tysse er et godt navn som markedsleder i bilhengere i Norge gjennom flere år

 

På den ledende messa for byggevarebransjen, Bygg reis deg 13, stiller Letthus og Tysse med felles stand, Letthus med ei ny messevogn som snart er ferdig.

 

 

Letthus er ledende i landet på spesialbygde vogner tilpassa brukeren. Har f.eks. leveringsavtale med Norsk Polarinstitutt.

 

 

Kanskje de planlegger en ny spesiallevering?

 

 

Letthus har klart seg godt i et krevende marked og har sett mange konkurser blant konkurrentene.

 

Nå er Letthus inne i en ny fase i utvikling av nye vognmodeller. Ei messevogn er snart klar, og den vil vise noe av det.

 

En isolert plasthall er på plass som et tillegg til vekst i lokala i Stokkøyan.

 

Målet er fortsatt nybygg i Brønstadøyan, det nye industriområdet ved Miljøstasjonen.

 

Vi er svært tilfreds med at Rindal kommune var så snar til å sette i stand Brønstadøyan industriområde, sier daglig leder Even Bolme. Det viser en kommune som er på lag med næringslivet.

 

Vogn nr. 2000 (over) og folket bak (nedafor) fotografert av Lediard Foto.

 

 

Vogn nr. 2000 har fått en dekorativ logo fint plassert flere steder på vogna.

 

Vel verdt ei kake!