Lørdag
Lørdag Skyet
-1°
Skyet
Svak vind
Søndag
Søndag Kraftig sludd
Kraftig sludd
Liten kuling
Knut Haugen

Kommunestyremøte i Surnadal:

2-3 år til byggeklare tomter i Høgberget

Under onsdagens kommunestyremøte ble det under spørrekvarteret blant annet spørsmål om status for byggeklare tomter i Surnadal. Rådmann Knut Haugen mener det kan ta 2-3 år før tomtene i Høgberget er klare.

Bildet over. Rådmann i Surnadal, Knut Haugen.

Egil Nedal (Ap) spør:
- Det har ei stund nå vært en diskusjon på Facebook på sidene til et lokalt byggfirma. De har fått en del henvendelser angående byggeklare tomter i Surnadal fra ungdom som vil hjem til Surnadal igjen. På diskusjonen på siden blir det hevdet at Surnadal ikke har byggeklare tomter. Svaret på det er vel heller at Surnadal kommune ikke har attraktive tomter i sentrumsområdet, alt etter øyet som ser...
Når jeg går inn på kartet som kommunen har så ligger det utrolig mange ledige tomter der, ikke alle like attraktive og ikke så mange sentrumsnære tomter.
Mange ungdommer vil hjem, og mange venter på tomter i Øygardslia når det (desverre) ikke ble noe av tomtene i prestgarden.
Mitt spørsmål blir:
Hvordan går det med reguleringen av tomtene oppi Øygardslia, og når forventer kommunen at første spadetak kan bli tatt for opparbeidelse for tomter der?


- Det er et visst press etter sentrumsnære tomter, sier rådmann Knut Haugen. Selv om vi har flere ledige tomter totalt sett, er ikke alle like attraktive for folk da de ikke er sentrumsnære nok. Når det gjelder Høgberget har denne jobben tatt lang tid, dels på grunn av et kapasitetsspørsmål, og dels fordi det er et krevende område med et bratt terreng. Det tar sikkert ett år fra førstegangs behandling til sluttbehandling i kommunestyret. Og så må det ut på anbud for å finne noen til å gjøre infrastrukturjobben. I beste fall går det 2-3 år til tomtene her er klare, sier Haugen.

 

Nils Petter Tonning (Frp) har spørsmål om fotballhallen i Rindal. Her har Surnadal kommune gått inn med støtte på 775.000,- . Tilfører vi tilskudd årlig til hallen? Bruker Surnadal hallen? Betales det leiepris for å bruke hallen? 

Knut Haugen forteller at Rindalshallen er en interkommunal hall der Surnadal har gått inn med en andel på 5%, altså 775.000,-.
- Det foreligger en avtale med tilskudd på 25.000,- pr. år i 20 år i tillegg. Dette gir oss rett til å disponere hallen 12 timer pr. uke året rundt. Så vidt jeg vet er Surnadal IL den eneste som bruker hallen herifra, og da først og fremst på vinters tid. Surnadal IL betaler også vanlig leiepris så vidt jeg vet. De bruker den ikke så mye som 12 timer pr. uke, så behovet har ikke vært så stort som vi trodde, avslutter Haugen. 

 

 

Tips en venn Skriv ut