DSC_0925

Oppdatert melding fra 17.mai-komitéen i Rindal:

17.mai på hjul og digital, men Blæst'n "live"

Årets 17.mai-komité forsto tidlig at årets markering av nasjonaldagen ikke ville bli som «normalt», og begynte på lik linje med andre kommuner å planlegge alternative måter å feire dagen på.

Bildet over: Arkivbilde fra 2019

nettplakat 17.mai 2020 ny_690x518.jpg

Det tradisjonelle folketoget og de ulike familiearrangementene på ettermiddag ble avlyst, men det ble tidlig tatt kontakt med veteranbileiere for å få til et veteranbiltog som alternativ. De tok utfordringen og mobiliserte miljøet slik at det blir et bra tog som vil gå den vanlige ruta fra Rindal kirke til Rindal helsetun den 17. mai.

IMGP2755.JPG
Morten Møller sammen med en av veteranbileierne, Lasse Skjølsvold, med sin Caravelle og en lekker Mercedes i T-komp-bygget, der flere har lagret veteranbilene sine. (Foto: OleT)

I tillegg vil det også henge seg på et traktortog, som også deltok ved fjorårets markering.

Mens toget går gjennom sentrum vil Musikkorpset Blæst'n spille ved Rindalstorget, og deretter forflytte seg til helsetunet hvor kjøretøytoget, Blæst`n og forhåpentligvis noen sangere vil samle seg og være med når nasjonalsangen synges og spilles over hele Norge kl 13.00.

Før veteranbiltoget settes i gang kl 12.30 vil det bli overført en digital Gudstjeneste fra Rindal kirke via internett (egen lenke til dette vil bli lagt ut den 17.mai).

I tillegg til dette ønsket 17.mai-komitéen å lage ett alternativt program gjennom en filmproduksjon, som vil inneholde deler av det som normalt er en del av 17. mai i tillegg til en del nye innslag.

Kl. 10.00 den 17. mai vil det bli lagt ut en link på Trollheimsporten og andre nettsider til denne produksjonen som inneholder tale for dagen, hilsninger fra flere i Rindal, musikkinnslag og barnetegninger.

Komitéen håper at det til tross for begrensninger i sosiale møteplasser og forsamlinger vil bli en flott dag for alle i Rindal og at programmet faller i smak.

Selv om det ikke legges opp til store forsamlinger håper vi likevel at flere kan ta turen ut og følge veteranbiltoget og samlingen ved helsetunet, så lenge alle sammen følger de nasjonale smittevernreglene med avstand og totalt antall samlet på ett sted!  

Komitéen ønsker å takke alle som har bidratt til forberedelsene til årets markering!

17.mai-komitéen har bestått av Bård Magne Sande, Majken Røen, Martin Rise og Ragnhild Stavne Bolme.
Morten Møller har vært sekretær for komiteen.

Sjå også nettsida til Rindal kommune!

IMGP2748.JPG
Morten og Lasse med veteranbiler, mens snøen laver ned utafor vinduet! (Foto: OleT)