Lørdag
Lørdag Skyet
11°
Skyet
Svak vind
Søndag
Søndag Lett regn
Lett regn
Svak vind
DSC_0900

17. mai i Rindal

I Rindal var det tradisjonell 17. mai-feiring, i aldeles strålende vær. Dagen startet med gudstjeneste i Rindal kirke og påfølgende tog gjennom Rindal sentrum, tale, musikk og sang ved Rindal helsetun og samling ved Rindalshuset. I Øverbygda var det middagsservering på Skogsletta.

Folketoget i Rindal inneholdt alt som hører med av flaggborg, korps, faner, russ, og til og med tre festpyntede traktorer helt sist i toget. Mange tilskuere hadde møtt opp i Rindal sentrum for å se på toget da det passerte.

DSC_0958.jpgFramme ved Rindal helsetun spilte Blæst'.n marsjen "Norske faner".

DSC_0961.jpgBettina Røen Helgetun ønsket velkommen og ledet allsangen med "Ja vi elsker" og "Norge i rødt hvitt og blått".

DSC_0967.jpgOrdfører Ola T Heggem holdt dagens tale. Dette er, som han selv sa, siste gangen han går i 17. mai-toget med ordførerkjedet rundt halsen. Han snakket om feiringen av nasjonaldagen, og utviklingen i samfunnet og ikke minst lokalsamfunnet, lokalpatriotisme, optimisme, miljø og klimaspørsmål. Han minnet også om utviklingen av trakassering og hets i økende grad, ikke minst mot politikere, det gjelder både på lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå i politikken. Denne trenden er en trussel mot demokratiet, og ordføreren oppfordret alle til å ha det i bakhodet fram mot valget.

- Demokrati og politikk skal være for alle, slo han fast.

Ordføreren avsluttet med å takke alle som er på jobb på nasjonaldagen, som de som er på vakt ved Rindal helsetun. Han takket også frivilligheta, som gjør den tradisjonelle nasjonaldagsfeiringen i Rindal mulig. Han nevnte spesielt Blæst'n, som er uunnværlig på den dag som denne. Tradisjonen tro skulle dagens taler bli vekket av Blæst'n i år også. Men ordføreren hadde stått opp rukket å gå i fjøset før musikerne ankom. Han satte likevel stor pris på besøket.

DSC_0980.jpg


Nydelig å sitte ute når sola skinner.

DSC_0993.jpg


Blæst'n stilte med et forsterket trommekorps for anledningen. Det var nok i varmeste laget for en lang marsj i buserull denne dagen, men musikerne tok det med godt humør.

DSC_0985.jpg


Lek og moro for barna hører med på nasjonaldagen.

DSC_0996.jpg


På bommen var det "kamp" hele tida.

DSC_1000.jpg


På Skogsletta var det middagsservering. Mange valgte å spise ute i sola.

 

Bildeserie fra folketoget:

Klikk på bildene for å se dem større og i serie.

DSC_0908
DSC_0913
DSC_0915
DSC_0918
DSC_0923
DSC_0925
DSC_0932
DSC_0935
DSC_0939
DSC_0945
DSC_0948
DSC_0950
Tips en venn Skriv ut