Lørdag
Lørdag Skyet
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Delvis skyet
Delvis skyet
Liten kuling
!7

17. mai i Rindal

17. maitoget i Rindal var rekordlangt i dag. Trolig var det finværet og den utrolig flotte ramma om nasjonaldagen som gjorde at ekstra mange tok fram finstasen og ga seg ut for å feire dagen sammen med familie, venner og sambygdinger i dag.

17. maitog 2.JPG

17. maitog mrd russ.JPG

17. maitog 3.JPG

Saniteten i toget.JPG

Tog 4.JPG

Blæst'n.JPG

 

Etter gudstjenesta i Rindal kirke gikk 17. maitoget i Rindal, med Blæst’n i spissen, den tradisjonelle ruta til og gjennom sentrum, en runde rundt Tollbanen, for så å ende opp foran Rindal Helsetun. Blæst’n spilte for øvrig ved sin førtiende 17. mai på rad i år. Gratulerer med det! Vi setter stor pris på dere!

Ved helsetunet hilste Ragnhild Stavne Bolme toget og alle frammøtte på vegne av 17. mai-komiteen og siterte Elias Blix med orda ”Det er vel fagre stunder når våren kjem her nord”, for sjelden har vel 17. mai vært så fager i Rindalen.
 

Ola Heggem.JPG
 

Ordfører Ola T. Heggem holdt så en kort appell  konsentrert rundt tre punkter:  1. En oppfordring til alle: Stopp opp litt og tenk igjennom og vær takknemlig for hvor godt vi har det her i landet og i bygda vår. 2. Delta i samfunnsdebatten og ta gjerne kontakt med ordfører og folkevalgte om ting du går og tenker på. 3. Fra nyttår blir vi en del av Stor-Trøndelag. Noen forandringer og utfordringer får vi, men det aller meste blir som før, mente ordføreren. Han retta til slutt en stor takk til alle frivillige og til alle dem som er på jobb 17. mai.
 

Dagens taler Inga Dalsegg.JPG

 

Dagens taler var Inga Dalsegg som også kom inn på hvor spesiell vår nasjonaldag er, med folkeligheten, der alle kan delta, ikke bare se på. Selv har hun bodd 8 år i England, der de ikke feirer sin nasjonaldag, og hun har hatt besøk av utlendinger her i Norge på 17. mai som alle har uttrykt stor begeistring over vår måte å feire på. Inga kom ellers inn på hvor mye hun setter pris på lille Rindal, som til tross for at det ikke er verdens navle, like vel har ”alt”, så uendelig mange bra tilbud som vi kan benytte oss av om vi vil. Som dagens 17. maitaler ble hun i dag tidlig overrasket av hormusikk til frokosten, noe som selvfølgelig var en ekstra hyggelig start på dagen.

Etter at både Ja vi elsker og Norge i rødt hvitt og blått var sunget, fortsatte toget og folkemassen til Rindal skole, der det ble anledning til å få seg litt mat og ungene kunne delta i tradisjonelle leiker.
 

Mye folk.JPG

Ola, Kirsti, Nils Ole og Åge.JPG

Ordfører Ola T. Heggem, flaggbærer Nils Ole Evjen og  Kirsti Landsem og Åge Jonli fra formannskapet var av de fremste i 17.-maitoget i dag

Folksomt2.jpg


På Skogsletta var det tradisjonelt arrangement med middagsservering og leker for barna:

DSC_0830.jpg

DSC_0845.jpg

DSC_0839.jpg

Tips en venn Skriv ut