Loffejooon

1. mai reisebrev fra Loffejooon

Gratulerer med 1. maidagen og endelig er våren kommet. Det vart vår i år også til tross for en streng vinter med kulde og masse snø. Å sjå sola er en fryd! Nå sitter jeg ute på Dr. Jovic plass og nyter dagen som livner til liv.

Jeg befinner meg på Engavågen i Meløy kommune. Skal være i denne kommunen en tid framover. Engavågen er en liten plass, og alle kjenner alle. Jeg gikk min frokostrunde i dag også. Det var for det meste fuglene som var oppe, og det var lite flagg å sjå. Jeg sitter på dr. Jovic plass og skriver mitt reisebrev til dere. Dr. Jovic var en flyktning som kom hit under krigen og vart boende her. Dr. Jovic jobbet som lege her på Engavågen i mange år. Han var en god mann og var en høyt respektert person. Derfor fikk han denne plassen oppkalt etter seg.

Trollheimsporten har formidlet mine reisebrev og dere lesere har kommet med masse spørsmål pr. epost til meg, og ett av de spørsmålene jeg fikk fra siste reisebrev, var om jeg hadde flyttet til Nord-Norge for godt. Nei, jeg bor fortsatt på Rindalsskogen men drar rundt som ambulansevikar i Nord-Norge. Skulle egentlig være her som sommervikar i 2010, men jeg trives med å dra rundt og møte nye utfordringer og ikke minst får jeg oppleve Norge på en helt spesiell måte.

Det er stor manko på ambulansearbeidere her oppe, og min jobb er å dra til plasser som mangler fagfolk på grunn av sykdom eller at noen skal ha ferie. Jeg er borte i tre uker og hjemme i to uker, og dette er en fin måte å være turist på. Har fått oppleve vinteren med stengte veier pga. ras og uvær, lange veier til nærmeste sykehus og lege. I natt kjørte vi over 20 mil for å komme til legevakt. Andre plasser jeg jobber har vi i snitt 50-60 mil pr. passasjer! Men folk her oppe klager ikke, for dette er livet og har vært slik i generasjoner.

Flere har antydet at ferien i år vil bli å dra nordover. RV 17 er et paradis å kjøre. Veien er ikke av beste klasse, og det tar tid å komme seg fram, men naturen, og ikke minst Svartisen, er en fryd å sjå. I natt kjørte vi i et lys som gjorde Svartisen trolsk, - grønnskjær med et fint hvitt teppe av snø rundt og sola lyste på fjelltoppan. Midnattssola kommer snart, og natta blir til dag, å sitte å sjå utover havet med en kaffe til lyden av livet er en opplevelse du seint kommer til å glømme! Mange tar Hurtigruta og kjører bil hjem igjen. Fin måte å slappe av på og ikke så dyrt heller. Rorbuovernatting, brevandring, båtturer, grottevandring, og ikke minst, sitte i armkroken til sin kjære og drømme seg bort mens midnattssola lyser! Ja, dette er noe av det du finner av å være turist i ditt eget land, og kommer du nordover er det bare å ringe Loffejooon for en kaffeprat.

 

Ha en fin vårdag folkens!
Sender med noen bilder fra dagen i dag på Engavågen. Det er ikke så mange flagg som er oppe her, men det skal være en markering i flerbrukshallen i kveld.

Mvh.
Loffejooon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikk på bilda nedafor og se de større og som bildeserie!

Bilde0428
Bilde0431
Bilde0432
Bilde0433
Bilde0434
Bilde0435
Bilde0437
Bilde0438
Bilde0441