Onsdag
Onsdag Klarvær
21°
Klarvær
Flau vind
Torsdag
Torsdag Delvis skyet
20°
Delvis skyet
Flau vind

Året på Porten

På årets siste dag ser vi tilbake på et innholdsrikt år på Trollheimsporten. Gjennom nærmere 5 millioner visninger har vi delt opp- og nedturer, vært vitne til politiske, kreative og medmenneskelige krefter og smilt, ledd og grått med våre lesere.

Når man snakker om sidevisninger er det viktig å skille mellom "vanlige" og unike sidevisninger. Google Analytics forteller oss at vi gjennom hele året totalt har ca. 4.920.000 sidevisninger på Trollheimsporten, hvorav ca. 3.725.000 er unike. Vi har med andre ord økt med ganske nøyaktig med million fra fjoråret, hvor det var henholdsvis 3.946.024 og 2.879.112. Vi har med andre ord hatt en meget solid og gledelig økning, og ønsker å takke våre lesere, medlemmer og annonsører for støtten så langt.

 

Stabil økning

I løpet av årets 12 måneder peker september seg ut som et høydepunkt hva visninger angår. Da blåste valgvinden som sterkest over bygdene våre og vi passerte en halv million visninger (511.844), mens desember viser ca. 450.000 og mai 431.101. Gjennomsnittet for de resterende månedene ligger på ca. 400.000, med unike visninger på ca. 300.000. Visningene fordeler seg på alle våre sider, både våre faste poster som Roteloftet og Hyttetunet, våre egne reportasjer, og meldinger fra medlemmer. Roteloftet er som alltid populært med ca. 103.000 visninger i løpet av året.

 

Mennesker engasjerer mennesker

I løpet av 2015 har vi heiet på langrennsløpere, skyttere og fotball-, håndball- og innebandyspillere. Vi har skrattet av revyartister og latt oss imponere av små og store talenter på scener rundt omkring. Vi har applaudert de som tør å starte for seg selv, vi har gratulert utallige seierherrer og prisvinnere, vi har skjelt ut systemer og politikere og vi har støttet de som har hatt det tøft. Året startet nettopp med det sistnevnte. Med 11.960 visninger er vår desidert mest leste sak i løpet av 2015 fra januar Diagnose: uhelbredelig kreft, historien til Jørn Tage Angvik og hans familie. Den rørte mange lesere. Angvik sovnet inn i juni.

Årets nest mest leste sak tar en helt annen retning. I mars, april og september lagde vi nemlig flere saker om Kine Paola Sæter og Astrid Skjølsvold Gravvold som konkurrerte i bikinifitness. De fire sakene om de dedikerte jentene har til sammen over 16.300 visninger, hvor Kines pallplassering i Oslo Grand Prix i april er vår nest mest leste sak med 4.887 visninger.

Vår tredje mest leste sak viser ytterligere spennvidden i hva som interesserer og engasjerer leserne våre. Saken Fikk med seg varer til en halv million om innbruddet på Polaris Nordmøre i april teller 3.855 visninger.

På Porten setter vi stor pris på å kunne fokus på enkeltpersoner som har unike historier å fortelle, og spesielt de som tør, satser og oppnår. Sven Erik Hoem startet sitt eget firma, Tid for hjem AS, i løpet av årets første måneder. Han skrev vi om i april, og responsen lot ikke vente på seg. Saken Svenne har Tid for hjem har 3.819 visninger. I oktober skrev vi om fallskjermjegeren som ble sokneprest, en svært populær sak hvor vi leste om Vidar Wilhelmsen Rygh og hans historie. Da Ståle Sæterbø utvidet Trollheimen Treningssenter med ny avdeling i Halsa i november gikk det ikke upåaktet hen, det gjorde heller ikke vår sak om Eivind Lilleås som ble ansatt som ny kommuneoverlege i Surnadal i mars. Selv om surnadalingene hevdet seg på toppen av visningslista i år bød også rindalingene på mye spennende. I januar skrev vi om Suldano, Abdisamad og Mustafe som kom fra Somalia til En ny start i Rindal. Kraftkarene Odd Inge Kvernberg og Magnar Løset, også kalt Fylkets sterkeste menn, er også å finne blant våre mest leste saker.

 

Setter ord på engasjementet

I 2015 mottok vi en mengde ulike leserbrev, men i mai så vi en sterk oppsving i skrivelysten. Da tok våre lesere til tastaturet for å ytre sine meninger om kommunestrukturen, og da hovedsakelig i Rindal. Debatten om rindalinger fortsatt skal være nordmøringer eller bli trøndere preget mange, og det gjenspeilte seg i antall leserinnlegg. Innlegget Om kommunestruktur og fylkestilhøringhet har hele 2.330 visninger, og ble det første i en rekke av utallige innlegg om temaet. Et annet tema som opptok mange var Rindal helsetun. Leserinnleggene Hei, hvordan går det med dere og Om forholdene på Rindal helsetun har til sammen ca. 3.500 visninger.

 

Tilbakeblikk 2015_690x406.jpg

Noen få øyeblikk fra 2015. Øverst f.v. tre nye rindalinger, ekte turglede, "nye" Rindal kirke, fotballglede i Surnadal, revygalskap med Svarrabærje, nytt kommunestyre i Surnadal, Tid for å leve i Rindal, hotellkonkurs, Surnadal IL innebandy, dialekt til besvær, havneaktivitet, Kleivakveld og fitnessjenter.

 

2016

Vi takker for et flott år, og gleder oss til å dele tusenvis av små og store lokale øyeblikk i det nye!