damelaget trening 2019

– Viktig med dametilbud i Rindal

I 2019 skal Rindal stille damelag i fotball igjen, for første gang siden 2014. – Det viktigste er at folk beholder gleden ved å spille fotball, sier trener Mali Nerbu Løfald.

Etter fire sesonger uten, stiller Rindal IL igjen damelag i seriespill.

Mali Nerbu Løfald har tatt på oppgaven som trener for laget, som skal spille i sjuerserien.

– Vi startet opp damelag igjen hovedsakelig for å gi 15-16-åringene vårt et tilbud, siden det ikke ble eget lag for dem. I tillegg vet vi at det sitter mange gode fotballspillere rundt omkring, som også har lyst til å være med.

Laget, som hovedsakelig består av rindalinger, er godt i gang med sesongoppkjøringa. Foreløpig trener de hver søndag, men oppmøtet har vært så bra at treneren ser for seg to treninger per uke framover.

– Ja, så langt har vi hatt treninger på helg for å få med de som er hjemme fra studier og lignende. Oppmøtet er så bra, med 10 på det minste og 18 på det meste, at vi nå kommer til å kjøre på med en økt i midtuka også, sier Løfald.
 

Brenner for rindalsfotballen

Bortimot 30 spillere har meldt interesse for å være med i større eller mindre grad.

– Vi har ganske mange å ta av, men det er vi også avhengige av å ha. Sist vi stilte damelag ble det ofte de samme sju-åtte spillerne som måtte stille på alle kampene, og det må vi unngå denne gangen, sier Løfald, og fortsetter:

– Vi må ta hensyn til at folk har barn, familier, jobb og skole, og legger lista for forpliktelse deretter.

Treneren for det nystartede damelaget var i fjor spillende assistenttrener for Meldal, som spiller 11er-fotball i 4. divisjon. Nå blir det overgang til moderklubben.

– Jeg sa fra meg assistenttrenerjobben og melder overgang til Rindal, for jeg brenner sånn for at vi skal få til et godt tilbud her i Rindal, sier Løfald, og legger til:

– Det er kjempeartig at vi får til damelag igjen. Ikke alle har mulighet til å dra til Surnadal eller Meldal på trening, så det at vi får til et tilbud her i Rindal er kjempeviktig.
 

Slipper lange reiser

Det nye damelaget består av en fin kombinasjon av unge og mer rutinerte spillere, noe Løfald omtaler som helt naturlig for lag som ikke kommer fra byer.

– Her i Rindal er det en utfordring at de i «mellomsjiktet» mellom skoleelever og familiserte ikke bor i bygda. Vi mangler i stor grad studentene. Så da vil det jo bli slik at laget består av elever fra ungdomsskole og videregående, samt de litt eldre.

I årets sesong skal rindalsdamene hovedsakelig spille mot lag fra Trondheim, i tillegg til at det blir turer til Leik fra Hølonda, Hitra og Skaun.

– Terminlistene er ikke klare, men vi i støtteapparatet har fått beskjed om hvilke lag vi skal møte. Vi slipper veldig lange reiser, så det er vi veldig godt fornøyde med, sier Løfald.

Hun forteller at laget har større sosiale enn sportslige ambisjoner for 2019-sesongen.

– Hovedmålet er å komme gjennom sesongen. Vi skal ha det artig, og skape et lag som har lyst til å stille i seriespillet flere år på rad, i stedet for at det dabber av, som det gjorde i 2014. Vi går lavt ut med tanke på sportslige ambisjoner, det viktigste er at folk beholder gleden ved å spille fotball, sier Løfald, før hun lattermildt legger til:

– Men vi må satse på å vinne minst én kamp da, synes jeg!


Morten og Mali trenere sr 2019.jpg
Mali Nerbu Løfald (t.v.) skal trene det nystartede damelaget til Rindal i 2019. Her sammen med Morten Møller.

Begge foto: Rindal IL.


Rindal IL er medlem av Trollheimsporten.