ps IMG_0494 690

– Vi skal levere kvalitet

Da Norgeshus-logoen forsvant fra arbeidsbilene til Byggefirma Olav Haugen, begynte Odd Helge Haugen og de andre ansatte å få spørsmål om firmaet skulle avvikles. – Vi er i høyeste grad oppe og går, sier han.

– Etter at vi gikk ut av Norgeshus-kjeden, tok vi av logoene på arbeidsbilene våre, og det har tatt litt tid før vi har fått på ny. Derfor begynte spørsmålene fra folk å komme, om vi hadde tenkt å gi oss, sier Odd Helge Haugen, og understreker:

– Vi er aktive for fullt, og har tenkt å være det lenge. Vi har bare hatt mye annet å holde på med enn å ha på ny logo på bilene våre, sier han, og ler.

Den nye logoen til familiebedriften er en ny variant av logoen de brukte før de gikk inn i Norgeshus, forteller Haugen.

– Vi har tatt utgangspunkt i den gamle logoen vår, men samtidig gjort enkelte fornyinger. I tillegg har vi valgt å beholde fargene til Norgeshus, rett og slett fordi vi synes de bidrar til å gjøre logoen godt synlig, sier han, og fortsetter:

– Dermed beholder vi det gjenkjennbare for kundene våre, med assosiasjoner både til Norgeshus og den gamle logoen vår.

ps IMG_0476 690.jpg
Både arbeidsbiler og pågående renoveringsprosjekter prydes nå av Byggefirma Olav Haugen AS' nye logo.
 

Vil stabilisere organisasjonen

Byggefirma Olav Haugen ble stiftet av Odd Helges bestefar, Olav Haugen, i 1962.

På grunn av økt omsetning ble det aksjeselskap i 1988, forteller daglig leder Hallvard Haugen. Han eier firmaet, sammen med brødrene Per og Odd Magne.

Familiebedriften, med base på Kvanne, har åtte ansatte, og omsatte i 2018 for rundt 16 millioner kroner.

– Omsetninga går nok litt ned i år, trolig til rundt 10-12 millioner kroner, grunnet at folk har sluttet og delvis pensjonert seg. Målet vårt nå er å stabilisere oss som organisasjon, og drive i den størrelsesordenen vi gjør nå, sier Odd Helge.

– Det er en kjent sak i bransjen vår at jaget etter for høy omsetning kan gå utover kvaliteten i det produktene og arbeidet man leverer. Én ting er det man leverer mens man holder på med prosjektet, men i tillegg kommer garanti- og reklamasjonsansvaret i ettertid.

– Vi har derfor ingen vekstambisjoner - vi skal levere kvalitet. For oss er det viktigere, sier han.

ps IMG_0479 690.jpg
Odd Helge (f.v.), Hallvard og Per Haugen prioriterer kvalitet i det de leverer over å jage økt omsetning.
 

Tar fortsatt nybygg-oppdrag

Odd Helge Haugen er trygg på at avgjørelsen om å forlate Norgeshus var riktig for firmaet.

– Det var markedsmessige årsaker til at vi valgte å gå ut av kjeden. Vi satser ikke veldig tungt på det segmentet Norgeshus opererer i, sier han, og legger til:

– Vi ser at vi heller får mange flere jobber innenfor rotmarkedet, med restaurering, ombygging og tilbygg.

I tillegg til denne typen oppdrag, har Byggefirma Olav Haugen en stor del av oppdragene sine innenfor skade- og servicearbeid, der de har leverandørkontrakter med forsikringsselskap, både innen takst og reparasjon.

– Men vi tar oppdrag med nybygg også. Vi bygger både hus og hytter, vi er bare ikke kjedetilknyttet lenger. Det gjør at vi står helt fritt også når vi gjør den typen oppdrag, sier prosjektlederen.

Haugen forteller at ordrereserven til Byggefirma Olav Haugen er bra, og at de stadig får henvendelser om nye oppdrag.

– Likevel har vi åpninger utover høsten og vinteren for de som vil ha noe gjort, smiler han.

 

Byggefirma Olav Haugen har siden senhøsten 2018 jobbet med et av sine største prosjekt på mange år, for Hans John Hansen på Ranes:

ps IMG_0500 690.jpg

ps IMG_0505 690.jpg

ps IMG_0512 690.jpg

Byggefirma Olav Haugen AS er medlem av Trollheimsporten.