damelaget 2017 jubel

- Vi skal kjempe om opprykk

Nitten spillere og et bredt støtteapparat på Surnadal/Søya/Todalen ser frem til seriestart neste uke, og det hersker ingen tvil om at opprykk til 2. divisjon er det store målet. 

Asbjørn Saltrø har tatt over som hovedtrener for dalførets eneste damelag. I fjor spilte laget seg til kvalifiseringskamper til 2. divisjon, men måtte til slutt se seg slått av hardtsatsende Herd fra Sunnmøre som vant 6 - 2 over to kamper.

- Selv om jeg er litt spent på hvor vi står er målet vårt å kjempe om opprykk. Vi har trent godt i vinter og føler oss klare til seriestart kommende uke, sier Saltrø som har fått med seg rutinerte Ingvild Berg (29) og Veronica Aasgård (33) i trenerteamet. Begge vil fungere som spillende hjelpetrenere. 

Både Ingvild og Veronica har erfaring fra spill i høyere divisjoner, der sistnevnte blant annet har spilt i Toppserien for bergensklubben Arna Bjørnar i hele 7 år. 

- Ingvild var med oss halve sesongen i fjor. Nå er hun med fra start, og er sammen med Veronica en solid forsterkning i et ungt lag. I tillegg har Gro Jeanette Gjørsvik (26) gjort comeback. De har erfaringen vi trenger, spesielt med tanke på at vi har mistet viktige spillere som Mari Smevoll (overgang til KIL/Hemne) og Ragnhild Smevoll (pause), sier Saltrø som er glade for at de har fått et tett og godt samarbeid med naboklubben IL Søya.

- Hele 8 av spillerne våre er opprinnelig fra naboklubben. Det er svært gledelig.

trenerteam 2017.jpg
Trenerteamet består av Veronica Aasgård, Asbjørn Saltrø og Ingvild Berg

Sterkere i duellspillet
Damene har trent fire-fem ganger i uka gjennom hele vinteren, med særlig fokus på duellspillet.

- Der hadde vi mye å gå på, og det har vi tatt tak i. For noen uker siden reiste vi til Kristiansund for å delta på brytetrening, så nå skal vi være rustet for tøffe dueller, sier Saltrø.

Tirsdag 25. april får de svar hvor de står. Da sesongåpner Surnadal/Søya/Todalen med bortekamp mot Eidsvåg. 

- Det er helt klart en kamp vi bør vinne. Jeg er spent, men mest av alt gleder vi oss til å komme i gang. Damelaget er en gjeng med positive og treningsvillige spillere som jeg har stor tro på, sier en optimistisk hovedtrener.

Se terminlista her 

Lagleder Heid Snekvik skryter av trenerteamet på damelaget.

- Vi er utrolig heldig som har et så dyktig og dedikert trenerteam. Det er ingen selvfølge på landsbygda. I tillegg er det en stor og positiv gjeng i støtteapparatet. Det gjør det enkelt å være lagleder, smiler Snekvik.

For første gang skal Surnadal/Søya/Todalen spille med MOT-logoen på brystet denne sesongen. Les mer om den saken her.

damelaget 2017_690x399.jpg
Bakerst f.v: Asbjørn Saltrø, Ane Mogstad, Ragnhild Snekvik, Marte Næss, Alice Naustbakk, Eline Børmark, Ida Vaseng Hansen, Guro Beate Sæterbø, Ingvild Berg, Veronica Aasgård, Gro Jeanette Gjørsvik og Heid Snekvik.
Foran f.v: Marit Ingeborg Ansnes, Emma Sæther, Åslaug Sørvik Grimsmo, Marte Nes, Lone Kvande Brøske, Thea Holten, Hanne Fugelsøy, Andrea Naustbakk og Ingrid Bæverfjord.