Gunnhild 2_cropped_1024x1249

- Vi kan hvis vi vil og samarbeider om å få det til

Tenk å få lov til å sende en hilsen til en 10 år gammel Trollheimsport!! Og tenk at dette prosjektet som næringsforumet i sin tid startet, nå er blitt et eget aksjeselskap som sysselsetter flere, og som engasjerer ennå fler – hver dag – hele året. Et godt bevis på at vi kan hvis vi vil og samarbeider om å få det til!

Gjennom disse ti årene har et av de viktigste bidragene fra Trollheimsporten vært å binde bygda og folk med tilknytning til bygda sammen. Trollheimsporten har tatt pulsen på Rindal hver dag, og alle har kunnet følge med på store og små begivenheter som har foregått. Gammel som ung, og uavhengig om en er bosatt øverst i Romundstadbygda, i Kristiansand eller studerer i Australia. Dette gir samhørighet, og kanskje Trollheimsporten kan ha noe av samme misjon i en større region nå framover?

At Trollheimsporten bidrar til å holde folk som har flyttet ut av bygda knyttet til Rindal er viktig, samtidig som vi knytter nye viktig ”innbyggere” til oss gjennom porten. Alle våre hytterindalinger rundt om som bruker mye av sin fritid i Rindal. De er viktige for å holde bygdesamfunnet vårt levende gjennom sin deltakelse på det som arrangeres i bygda, sin handel hos det lokale næringsliv og den markedsføring vi får gjennom omtale av Rindal som et sted hvor de har ”tid til å leve”. Trollheimsporten er og blir den plassen vi når de fleste!

Mange har omtalt oppstarten av Trollheimsporten, og at det tok både tid og krefter. Men den største ære for at Trollheimsporten er blitt det den er blitt, skal gammelredaktør Gunnar Bureid ha. Ingen har vel flere dugnadstimer for oss rindalinger enn han! Lun og god formidling av det som skjedde i Rindal gjennom mange år, gjorde nettstedet til en suksess med god hjelp av alle medredaktørene og ikke minst alle bidragsytere til porten. Dette ga et godt grunnlag for det videre arbeidet.

Trollheimsporten har vært et dugnadsprosjekt i de fleste av sine leveår. Men med de krav vi brukerne nå har til nettstedet, kunne ikke dette fortsette. Stor og viktig er derfor jobben som nå er gjort av dagens styre og redaktører. Skal vi få 10 nye år med Trollheimsporten må medlemstallet økes, annonsekronene rulle og folk flest, kommunene og bedriftene må se verdien av å ha Trollheimsporten som informasjons- og markedsføringskanal.

Ellers håper jeg Trollheimsporten fortsetter sin utvikling med å tørre å være litt annerledes enn andre nettsted og nettaviser. Litt nærmere folk flest, litt ”gauar”, litt mer til ettertanke, litt mer hverdagslig og ikke minst litt mer positiv enn andre nettsted. Markedsverdien av porten blir ikke mindre av det – heller tvert om. Det er nok av nettaviser som driver med kritisk journalistikk – og som dyrker de negative sakene framfor de positive. Let heller etter lyspunkter å varme seg på! Er det noe som har gledet oss i dag? Vi øker ikke gleden hvis vi kritiserer oss selv sønder og sammen. I stedet må vi gi større rom for våre positive, sterke sider.

Gratulerer med dagen – og lykke til videre!
Kirsti Helgetun