- Vi gleder oss kjempemye!

Seksåringene Eirin Svendsen Fiske og Sunniva Elnes Fiske er to spente førsteklassinger som nesten ikke kan vente til skolen starter førstkommende mandag. De gleder seg aller mest til å lære seg engelsk, og til å få nye venner. 

32 førsteklassinger skal ha sin aller første skoledag på Øye skule mandag 21. august. Eirin og Sunniva skal gå i bokmålsklassen 1b, og kan fortelle at antall sommerfugler i magen vokser for hver dag. Begge har kjøpt seg skolesekk med fine farger, og er veldig klare for skolestart.

- Jeg gleder meg mest til å lære meg nye ting, spesielt å skrive og lese, sier Sunniva. Eirin er enig med venninnen sin, og tilføyer at hun gleder seg til å lære å regne med tall og til å få nye venner. Begge vet at læreren heter Kjersti, og de helt sikker på at hun er veldig snill. 

eirin og sunniva_690x453.jpg

Både Eirin og Sunniva kan skrive navnet sitt. Nå gleder de seg til å lære flere bokstaver og etter hvert knekke lesekoden.

- Jeg lærte meg å skrive navnet mitt en gang jeg var i Ålesund. Det var Petter som lærte meg det, sier Eirin.

Sunniva lærte seg å skrive navnet sitt i barnehagen.

- Jeg husker at jeg så navnet mitt på en plakat, og ville herme etter den. Plutselig så skjønte jeg inni hodet mitt hvordan jeg skulle skrive Sunniva, sier hun. 

Av alle fag er det engelsk jentene gleder seg mest til. Begge sier at de allerede kan litt fra før.

- Jeg kan nemlig å telle til 10 på engelsk. One, two, three, four, five, six, seven, eight, nine, ten, sier Sunniva.

- Jeg kan også noe på engelsk, nemlig å si nei. Det er "No", sier Eirin helt korrekt. 

sunniva og eirin2_690x395.jpg

Jentene kjenner hverandre fra før, og har vært på SFO sammen noen dager før skolestart. Det gjør overgangen litt mindre skummel. Begge kan fortelle at de trives godt på skolefritidsordningen.

- Jeg har allerede fått meg ei ny venninne. Hun har brunt hår og er kjempesnill, sier Eirin. Sunniva sier hun synes det er bra at man får være ute når man vil, og at hun har fått prøve å veve og lage små dukker. 

De to blide skolejentene er aktive på fritiden. Eirin er med på dans og slalåm, og gleder seg veldig til det blir vinter. Sunniva har startet på fotball, og gleder seg trening og kamp. Selv om de bare er 6 år, har begge allerede fremtidsplanene klare. Og bestevenninnene er samstemte om hva de ønsker å jobbe med når de blir voksne.

- Dyrlege, sier Eirin. Jeg skal jobbe sammen med søskenbarnet mitt, Emma. Det er helt bestemt.

- Jeg skal også bli dyrlege når jeg blir stor! Vi skal jobbe med det samme vi da, Eirin, smiler Sunniva. 

Trollheimsporten ønsker Eirin, Sunniva og alle andre førsteklassinger lykke til med skolestarten!

eirin svendsen fiske2.jpg
Eirin

sunniva elnes fiske2.jpg
Sunniva

eirin svendsen fiske4.jpg
Eirin

sunniva elnes fiske4.jpg
Sunniva