Onsdag
Onsdag Skyet
Skyet
Flau vind
Torsdag
Torsdag Skyet
Skyet
Flau vind
gone rogue

– Storfornøyde med sluttproduktet

Tungrockbandet Gone Rogue har nylig gitt ut nytt album. Albumet, som har fått navnet "Resolve", er spilt inn og mikset i Dreamfarm Studios i Surnadal. 

Bildet over, fra venstre: Ole Christian Gridset (trommer), Raymond Grøvdal Hansen (gitar), Oddgeir Søvik (vokal), Erkki Morten Klami (gitar) og Anders Eltvik (bass).

Gone Rogue er et tungrockband basert hovedsakelig i Møre og Romsdal. To av de fem medlemmene holder til i nærområdet, med Erkki Morten Klami bosatt i Surnadal og Raymond Grøvdal Hansen bosatt i Rindal.

Begge er opprinnelig fra Isfjorden, og jobber på Nordmøre Folkehøgskole. Vokalist Oddgeir Søvik og trommeslager Ole Christian Gridset kommer fra Rauma, mens bassist Anders Eltvik kommer fra Bærum.

– Vi har jobbet en god del med albumet hjemme hos meg, og vi har også vært en del i Dreamfarm Studio. Der har vi både spilt inn og mikset en del, og vi har også brukt trommene der, sier Erkki Morten Klami.
 

Svært godt samarbeid med Dreamfarm

– Vi har langs hele veien hatt er veldig godt samarbeid med Dreamfarm, hvor alt har gått som smurt, fortsetter Klami. Vi har god kjennskap til de tre karene som driver studioet fra før, spesielt til Ola Langli. Derfor har det vært svært enkelt for oss å dra dit og gjøre det vi trenger, sier Klami. 

Klami er begeistret over det Dreamfarm Studios har å tilby, og skryter prosjektet opp i skyene. 

– Det er kjempegøy at noen har klart å få til et så godt tilbud lokalt, og vi håper at både vi og andre kan ta i bruk studioet så mye som mulig fremover.

– Jeg og Ola har vært gode venner helt siden jeg gikk på folkehøyskole her for 10-11 år siden. Det var da jeg for alvor begynte å se for meg noe innen tungrock. Jeg har altså drevet med dette prosjektet halve livet, da jeg begynte som 16-åring, sier Klami.

– Det at vi har eget studio i bygda har gjort det til en drøm å spille inn og lage album, selv om det har vært mye hardt arbeid, sier gitaristen. Han fortsetter med å snakke litt om hvordan bandet har gått frem under prosessen med å gi ut albumet. 

resolve logo.jpg
"Resolve": Coveret til det nye albumet utgitt av Gone Rogue.


Storfornøyd med sluttproduktet

– Bandet har holdt til en del hjemme hos meg, hvor vi har gjort mye av grunnarbeidet. Det vil si å bli enige om det mest essensielle før vi går til studio. I studio spiller vi inn lyden, før vi finpusser resten. Til slutt endte vi opp med et album som vi er svært stolte av.

– "Resolve" er et melodiøst rockealbum, som inneholder en god del variasjon. Albumet er litt mer rett frem enn det forrige vi ga ut.

Klami forteller at bandet har fått svært god oppfølging, og mye mer respons enn tidligere. 

– Så sent som på søndag spilte vi på en New Zealandsk radiokanal, og vi har også fått mediedekning fra England, sier Klami fornøyd. Han forteller at bandet har fått utelukkende god respons og positive tilbakemeldinger. 

– Både jeg og resten av bandet er svært fornøyde med hvordan hele prosessen med å gi ut album har gått, og vi synes det er veldig gøy å få forespørsler og henvendelser fra store navn både innlands og utlands.

– Vi har nå fått på plass en avtale med Raumarock, hvor vi skal spille like før headlinerne, australske Airbourne, i august. Det blir tidenes konsert, ler Klami. 

gone rouge live.jpg

Albumet "Resolve" finner du nå i de fleste digitale plattformer, som for eksempel Spotify.

Her kan du høre Gone Rogue og Toril Moes versjon av Vårsøg fra 2016.

Her kan du se Gone Rogues rykende ferske musikkvideo "Bound", fra den nye plata.

Alle foto: Gone Rogue.​

Tips en venn Skriv ut