rita torhild settemsdal

- Sesongen er over

Damelagets storscorer, Rita Torhild Settemsdal, fikk tirsdag beskjeden mange fryktet. MR-bildene fra kneskaden hun pådro seg i bortekampen mot Frøya for drøye to uker siden viste avvrevet korsbånd, avvrevet leddbånd, skade i menisk og lårbein.

Dermed er sesongen over nesten før den har begynt for 35-åringen.

Det var i bortekampen mot Frøya søndag 7. november at uhellet skjedde. Rita hoppet inn og scoret sitt 20. mål for sesongen, og kolliderte deretter med keeper. Hun ble liggende med store smerter i målfeltet og ble hentet med ambulanse. De første tilbakemeldingene fra legene var positive, og Rita var selv sikker på at det "bare" var en rift i leggbåndet og at hun ville være tilbake på håndballbanen over jul.

- Jeg har ikke hatt noe særlig smerter i etterkant, og var positiv da jeg reiste til sykehuset i dag. Dessverre fikk jeg servert dårlig nytt av legene. Bildene viste store skader i kneet. Både fremre korsbånd og leddbåndet er avvrevet, og i tillegg er menisken og lårbeinet skadet. Det første jeg tenkte var at det ikke blir mer håndball, sier Rita.

Nå venter operasjon og lang opptrening. Rita er svært usikker på om hun noen gang kommer tilbake på parketten.

- Jeg må tenke på at jeg skal ha kneet resten av livet. Akkurat nå er jeg veldig i tvil om det blir mer håndball, sier Rita som aldri tidligere har vært skadet. 

- Jeg har vært heldig, så dette er en ny opplevelse og en tålmodighetsprøve. Aller mest kjenner jeg på tristheten over å ikke få spille sammen med damelaget igjen. Det er en gjeng med herlige spillere. Nå skal jeg heie fra sidelinjen, og jeg håper de fortsetter det gode spillet de har vist så langt, avslutter Settemsdal.