- Nesten som et eventyr

Søndag kulminerte en glovarm, variert og folksom festivalhelg i Stangvik.

Ønskekonserten i Bondhuset var Stangvikfestivalens siste konsert for i år. Det ble en herlig miks av lysthage, latter og musikk i flere sjangre.

- En siste krampetrekning, smilte kunstnerisk leder Trygve Brøske før han satte seg ved tangentene og fikk selskap av sanger Tora Augestad, Robert Pickup på klarinett, trommeslager Jo Inge Nes, Guro Kvifte Nesheim med fele, gitarist Øystein Sandbukt og Magne Vestrum bak kontrabassen. Ensemblet fremførte rykende ferske Händel-stykker arrangert av Trygve Brøske.

Mens det nærmest brygget opp til storm utenfor vinduene i Bondhuset, ble den fullsatte salen tatt med på en rusletur i en lysthage full av tvilsom uskyldighet, forelskelse og koketteri.

Flere artister som har preget helga inntok siden scenen, som seg hør og bør for en siste, avsluttende festivalkonsert.

 

Kakesalg av dimensjoner

- Helga har vært nesten som et eventyr. Det har vært enormt med folk, blide folk og mye latter langs alle skogkanter, smiler styreleder Jo Inge Nes.

Han legger bak seg sitt første år som festivalsjef og er på ingen måte fremmed for tanken for å fortsette, takket være styret, forteller Nes. Han trekker særlig frem kunstnerisk leder Trygve Brøske som han mener er Stangvikfestivalen musikalsk.

- Stangvikfestivalen handler jo om musikken. Og når den først starter handler det i tillegg om mat, kortreiste opplevelser og folkeliv.

Og folkeliv har det til vært til gagns. Folk har strømmet til årets festival, spist bacalao, fiskesuppe og fiskeburger, og en ikke ubetydelig mengde kaker. Forpleiningsansvarlig Anne Saltrø Polden forteller at kafésalget gikk 40.000 kroner over budsjett lørdag. Det gir utslag.

- Vi kommer i mål både med gjennomføring og økonomisk, sier Nes.

- Det er den enorme dugnadsinnsatsen som gjør det mulig. Og det er ikke bare av oss som synes – her er det mange bortgjemte helter som går i kulissene, sier han.

 

Fabelaktig frivillighet

Grendalaget, festivalstyret, fastboende, surnadalinger og hyttefolk er de som går i kulissene på Stangvikfestivalen. Noen av de frivillige fant vi på kjøkkenet.

- Den innsatsen som folk har lagt ned er helt suveren, sier Anne Saltrø Polden.

Hun mener Stangvikfestivalen er unik i hva den tilbyr av nye sjangre og nye opplevelser.

- Du vet aldri hva du får. Det er humor, det er utfordrende, det er nye sjangre og nye opplevelser i en fabelaktig innpakning.

Og det er tydelig at festivalen har et takknemlig publikum.  

- Det har vært et skikkelig trøkk, så det er ikke å tro. Bare vi åpner dørene så strømmer folk på, smiler Saltrø Polden.

Harald Johnsen Anne Saltrø Polden Markus Jøssund Helge Jordal og Rakel Polden690.jpg

F.v. Harald Johnsen, Anne Saltrø Polden, Markus Jøssund, Helge Jordal og Rakel Polden.

Jo Inge Nes Stangvikfestivalen 2018.JPG

Festivalsjef Jo Inge Nes er svært fornøyd med helga.

Ønskekonsert 1.JPG

I lysthagen: Trygve Brøske, Robert Pickup, Magne Vestrum, Jo Inge Nes, Guro Kvifte Nesheim, Tora Augestad og Øystein Sandbukt.

Robert Pickup og Trygve Brøske.JPG

Robert Pickup og Trygve Brøske.

Trygve Brøske, Helge Jordal og Marianne Meløy.JPG

Kjente og kjære skuespillere Helge Jordal og Marianne Meløy fikk publikum med på allsang på Ellinors vise.

Bakerst i Bondhuset.JPG

Hver ledig millimeter av gulvplass ble tatt i bruk.