Stor bildeserie fra hovedtoget

- Jeg skal spise minst fire is!

Søskentrioen Ingrid (6), Sondre (4) og Marthe (4) Brekke var tre av mange hundre barn som fullt fortjent fikk is etter hovedtoget i Surnadal. Regnet holdt seg unna gjennom hele arrangementet på Skei, og sørget for en vellykket nasjonaldag for store og små. 

Tradisjon tro ble det holdt to taler fra balkongen på Surnadal Kulturhus etter at hovedtoget hadde svinget seg gjennom sentrum. Først ut var Lise Mari Bjerknesli, som benyttet anledningen til å minne om at ikke alle er så heldige som oss i Norge. 

- Det er dessverre fortsatt mye krig og elendighet ute i verden, og mange av de som opplever dette på kroppen hver dag er barn, sier Bjerknesli som også takket sine sambygdinger for måten de har tatt i mot flyktingene på. 

Bjerknesli avsluttet talen sin med ei oppfordring til alle om å smile litt oftere, tenke seg om før man snakket stygt om andre og invitere naboene på kaffe!

lise mari bjerknesli_690x576.jpg
Lise Mari Bjerknesli

Som alltid fikk russepresidenten anledning til å si noen ord fra talerstolen. Årets russepresident, Kari Forslund, innrømmet at det var med blandede følelser hun straks avslutter sin skoletid i Surnadal.

- Jeg er både glad og vettskremt. Er jeg virkelig klar for voksenlivet, spør Forslund som takket sine 80 medruss for en fantastisk minnerik russetid. 

- Jeg er så stolt av mine medruss, og hva vi har fått til sammen, blant annet med en enestående god russerevy. Dette har vært den beste tida i livet mitt, avsluttet Forslund før hun og visepresident Kjell Runar Otnes kastet godteri til barna.

kari forslund_690x458.jpg

godteriregn_690x548.jpg

Mange barn stormet til isdiskene etter hovedtoget, og de fleste hadde planer om å spise langt mer enn èn is. Marianne Svendsen Fiske (6), Ellen Svendsen Fiske (10) og Anja Vaag Bolme (10) var alle enige om at 17. mai var en morsom dag, og at de skulle spise seg kvalme på is.

- Jeg lurer på hvor mange det egentlig er plass til i magen, sier Anja. 

- Jeg skal spise is i hele dag og til langt på kveld, sier Ellen.

- Jeg skal spise 250 iser, smiler Marianne.

glade jenter.jpg
Marianne Svendsen Fiske, Ellen Svendsen Fiske og Anja Vaag Bolme

Søskentrioen Ingrid, Sondre og Marthe Brekke hadde ventet lenge på å innta dagens første is, men det skulle slettes ikke bli den siste.

- Jeg skal spise minst fire is i dag, sier Sondre.

brekkebarna.jpg

Kopsmusikk hører til på en slik dag, og under hovedtoget spiller både skolekorpset og hornmusikken. Familien Holten er godt representert med mamma Kristin i hornmusikken og døtrene Johanne og Karianne i skolekorpset.

fam holten.jpg
Johanne, Kristin og Karianne Holten

Klikk bildene større, og for å se de i serie. Bildene er beskyttet av opphavsrett. Kopiering og viderebruk er ikke tillatt uten avtale.

bunadsjenter
drillpike elise røv
flykningdame
flyktninger
godteriregn2
hender
hornmusikk1
hovedtog 2015
jente
russ1
russ2
tog1