Lørdag
Lørdag Skyet
Skyet
Flau vind
Søndag
Søndag Delvis skyet
Delvis skyet
Liten kuling
Eva Husby, Ragna Mauset og Janne Husby

- Ingen selvfølgelighet med store arrangementer

Surnadal Næringsforening og Norsk Laksefestival slår seg sammen for å skape ei levende bygd med flotte tilbud til innbyggere. Men slikt verken oppstår eller videreføres av seg selv, mener Eva Husby, Ragna Marie Mauset og Janne Husby.

Leder i Surnadal Næringsforening, Eva Husby, forteller at det er mye som rører seg i næringsforumet for tiden. I det siste har det kommet til flere nye medlemmer, og arrangementer som Småprat, hvor mindre bedrifter har fått et etterlengtet forum, har vært en ubestridt suksess.

Blant næringsforumets mange fokusområder har tiltak for å forskjønne Skei vært en prioritet, noe man blant annet kan se på området utenfor kulturhuset. Her har næringsforumet med god hjelp fra Sæterbø Hus & Hage og MøreTre fått i stand tretrappene, og snart kommer et matchende gjerde samt vegger fra MøreTre på plass.

- Nye sittegrupper og ny, flott beplantning vil sannsynligvis være klart til laksefestivalen, sier Husby.

Men det er ikke bare området foran kulturhuset som får et ansiktsløft. Utenfor Amfi-senteret vil det komme opp et seildukstak over sittegruppa foran Narvesen, opplyser Husby.

 

Det skjer på Skei

I likhet med næringsforumet vil Norsk Laksefestival også i år sette sitt eget preg på Skei. For 19. gang overtar de sentrum med boder, tivoli, konserter og myldrende festivalglede. Mens mye er kjent, vil det bli enkelte små fysiske endringer fra i fjor.

Hotellets øltelt blir stående der hvor scenen tradisjonelt har vært, mens scenen fra i år blir i litt mindre skala og flyttes til kulturhusplassens langside, rettet mot trappetrinnene. Scenen blir ikke så høyt oppe som tidligere, og kontakten mellom artister og publikum blir tettere.

- Dette blir en mer intim scene for publikum, forteller festivalsjef Mauset.

I år vil også Miljøgata på ny fylles med boder, etter noen år med boder kun på parkeringsplassen foran Coop Extra. Mauset forteller om gode tilbakemeldinger fra en fin blanding utstillere.

Mauset kan i tillegg bekrefte en gledelig nyhet for store og små:

- Nå har vi fått tivoliet på plass fra torsdag til søndag. Det er vi glade for, smiler Mauset.

Det er Thomas Tivoli som vil slå seg ned bak Amfi, akkurat slik som i fjor.

 

Ønsker seg flere støttespillere

Selv om laksefestivalen arrangeres for 19. gang, er det slett ikke gitt at Surnadal er – og vil fortsette å være – vert for arrangementer som Norsk Laksefestival og Vårsøghelga, mener Eva Husby, Ragna Mauset og Janne Husby. Det krever en innsats fra alle.

- Vi gjør dette med hjerte for Surnadal. Det er ingen selvfølgelighet med slike store arrangement i bygda, slår Eva Husby fast.

Hun mener næringslivet må fortsette å kjøpe og sponse lokalt, og innbyggerne må benytte seg av tilbudene for å skape de mange synergieffektene som man ønsker i ei levende bygd og en sterk kommune – særlig i disse fylkestilhørighetstider.

Mauset er enig og oppfordrer alle som ønsker å bidra i en eller annen form om å ta kontakt med festivalgruppa.

- Vi setter stor pris på alle de som i dag støtter og samarbeider med oss, men vi ønsker oss enda flere sponsorer, sier Mauset.

 

Bildet: f.v. Eva Husby, Surnadal Næringsforening, med Ragna Marie Mauset og Janne Husby fra Norsk Laksefestival.

Tips en venn Skriv ut