- Her har vi det fint!

Det strømmer på med deltagere til Agathon ITs populære data- og nettbrettkurs i Surnadal. Trollheimsporten besøkte en lærevillig og humørfylt gjeng med pensjonistelever på Vårsøg Hotell tirsdag formiddag.

Oda Hamnes og Tove Schei holdt henholdsvis nettbrett- og PC-kurs vegg i vegg for hver sin gruppe på syv deltagere. Deres felles tema var gjennomgang og bruk av e-post, et viktig verktøy i en digital hverdag.

Schei kurs_690x407.jpg

Tove Schei fortalte i sin innledning om alt fra spam-mail (hvor man utrolig nok kan vinne 25 millioner kroner - hver gang) til hvor man finner alfakrøllen på tastaturet. Siden fulgte spørsmål og svar samt praktiske oppgaver med veiledning. Snart hadde alle egen e-postkonto, også de som ikke hadde det fra før, og mailene spratt veggimellom.

 

Oda Hamnes bisto med en grundig gjennomgang av hvordan e-post konfigureres og brukes på nettbrett. Det gikk i Samsung og iPad, da alle deltagerne hadde med seg sitt eget nettbrett. Til hvert tema får alle deltagere en kursmanual.

Judy Hunnes synes det er interessant å lære hvordan man svarer og legger til vedlegg på mail.

- Det er litt annerledes i forhold til hvordan man gjør det på PC-en hjemme, så dette var lærerikt, smiler Hunnes.

Per Heggset så for seg å ha mest utbytte av å lære om nettbank, en egen kurstime hvor Surnadal Sparebank bistår med veiledning. Og han var forberedt på å smøre seg med tålmodighet.

- Det tar litt tid når man skal gjøre ting man aldri har gjort før. Men jeg ser på barnebarna og tenker at de er jo ferdig utlært på iPaden når de er fire år. Det går seinere med bestefar, ler Heggset.

Per Heggset_690x430.jpg

Per Heggset (t.v.) nærmer seg sakte men sikkert barnebarnas tempo på iPaden.

Ingeborg orig_690x461.jpg

Ingeborg Brøske får hjelp av Oda Hamnes til å konfigurere e-postkontoen sin.

 

Har du også lyst til å lære mer om nettbrettet ditt? Les mer her om kommende nettbrettkurs.